Βίντεο: Μέσα στο μυστηριώδες πράσινο τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν

Βίντεο: Μέσα στο μυστηριώδες πράσινο τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τη σύζυγό του στην Κίνα (CCTV via AP Video, File) AP

Όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει το Air Force One και ο Πάπας το "popemobile", έτσι και ο ηγέτης της Βορείου Κορέας δεν θα μπορούσε παρά να έχει το δικό του μεταφορικό μέσο για τις μετακινήσεις του, που έτσι κι αλλιώς είναι εξαιρετικά σπάνιες. Αυτό είναι το προσωπικό... τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν

Είθισται οτιδήποτε αφορά στον Βορειοκορεάτη ηγέτη να περιβάλλεται από ένα απόλυτο πέπλο μυστικότητας και μυστηρίου. Ως εκ τούτου, προκάλεσε έκπληξη στα διεθνή ΜΜΕ η δημόσια παρουσία του περιβόητου πράσινου τρένου με τις κίτρινες ρίγες, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν για πρώτη φορά φωτογραφήθηκε περιχαρής στα παράθυρα του τρένου του, ενώ έδωσε την άδεια στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του να μεταδώσει φωτογραφίες από τις συναντήσεις που είχε μέσα σε αυτό με Κινέζους αξιωματούχους. Δίνοντας μας έτσι μια μικρή γεύση από το εσωτερικό του και το βαγόνι με τους ροζ καναπέδες όπου και πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες επαφές. Ήταν άλλωστε η πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό από το 2011, οπότε και ανέλαβε την εξουσία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μία από τις απειροελάχιστες συμμάχους χώρες της Πιονγκγιάνγκ.

Για την ιστορία, με το ίδιο τρένο μετακινούταν και ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, έχοντας μάλιστα ταξιδέψει με το μέσο αυτό στη Ρωσία, λίγο πριν πεθάνει, για να συναντήσει τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα