Βίντεο ντοκουμέντο από Ισραηλινές ομήρους στα χέρια της Χαμάς – Σκληρές εικόνες

Διαβάζεται σε 2'
Βίντεο ντοκουμέντο από Ισραηλινές ομήρους στα χέρια της Χαμάς – Σκληρές εικόνες
X

Στη δημοσιότητα έδωσε η ισραηλινή τηλεόραση βίντεο από τη σύλληψη πέντε γυναικών των IDF από την Χαμάς, οι οποίες κρατούνται ακόμα όμηροι.

Στη δημοσιότητα έδωσε η ισραηλινή τηλεόραση την Τετάρτη (22/5) πλάνα που είχαν προηγουμένως αποκρυφτεί, στα οποία φαίνονται πέντε γυναίκες στρατιώτες των IDF με πυτζάμες να συλλαμβάνονται από ενόπλους της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επιδρομής της 7ης Οκτωβρίου.

“Αυτά τα κορίτσια βρίσκονται ακόμη στην αιχμαλωσία της Χαμάς. Σας παρακαλώ, μην κοιτάτε αλλού”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος David Mencer. “Δείτε το βίντεο. Υποστηρίξτε το Ισραήλ στο να φέρει τους ανθρώπους μας στο σπίτι”.

Τα πλάνα δείχνουν τις νεαρές γυναίκες, όλες τους ζαλισμένες και κάποιες αιμόφυρτες, να τις δένουν και να μπαίνουν σε ένα τζιπ.

“Έχω φίλους στην Παλαιστίνη”, λέει στα αγγλικά μία από τις γυναίκες, η 19χρονη Naama Levy. Ένας από τους ενόπλους ακούγεται να φωνάζει στα αραβικά: “Είστε σκυλιά! Θα σας πατήσουμε, σκυλιά!” Ένας άλλος ένοπλος λέει σε έναν αιχμάλωτο: “Είσαι όμορφη”.

Το βίντεο με τις ομήρους – ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι οικογένειες των αιχμαλώτων ήλπιζαν ότι το υλικό θα αύξανε την πίεση στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συμφωνήσει εκεχειρία με τη Χαμάς και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων, όπως σημειώνει το Reuters.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση θεώρησε τη δημοσιοποίηση του υποτιτλισμένου τρίλεπτου αποσπάσματος στα εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ως μια ευκαιρία να κερδίσει υποστήριξη σε μια συγκυρία όπου δέχεται πλήγματα τόσο με το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου από το Διεθνές Δικαστήριο, όσο και την κίνηση της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας να προχωρήσουν σήμερα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων, το οποίο εκπροσωπεί συγγενείς των 124 αιχμαλώτων που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς, δήλωσε ότι το υλικό ανακτήθηκε από κάμερες σώματος που φορούσαν οι ένοπλοι που επιτέθηκαν στη βάση Nahal Oz στο νότιο Ισραήλ, όπου οι γυναίκες υπηρετούσαν.

Τα πλάνα των σκοτωμένων ισραηλινών στρατιωτών αφαιρέθηκαν και η δημοσίευση εγκρίθηκε από τις οικογένειες των πέντε αιχμαλώτων, ανέφερε το φόρουμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα