Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι χτυπάνε τα drones του Ερντογάν θέσεις του PKK

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι χτυπάνε τα drones του Ερντογάν θέσεις του PKK

Επιχείρηση εκκαθάρισης του PKK από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με επιθέσεις εκτός τουρκικής επικράτειας

Τουλάχιστον 4 υψηλόβαθμα στελέχη του κουρδικού PKK που βρισκόταν στο Βόρειο Ιράκ "εξόντωσε" ο τουρκικός στρατός σε διάστημα μόλις λίγων ημερών ενώ περισσότερα από 10 μέλη της κουρδικής οργάνωσης

Οι εκτός των τουρκικών συνόρων δολοφονίες από τον τουρκικό στρατό, αποτέλεσαν επίδειξη δύναμης και για έναν ακόμη λόγο. Κατά κύριο λόγο πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση drones και μαχητικων αεροσκαφών, μέθοδοι που θυμίζουν τον τρόπο δράσης του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα 4 στελέχη του PKK που δολοφονήθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι:

Ο Ιμπραχίμ Κομπάν. Ο πρώτος από τους καταζητούμενους που σκοτώθηκε στις 11 Αυγούστου από πύραυλο ΜΑΜ που εκτόξευσε μη επανδρωμένο σκάφος.

Ο Γιουσούφ Σουνγκού έχασε τη ζωή του στις 18 στην επαρχία Σιρνάκ όταν εντοπίστηκε από drone και στη συνέχεια σκοτώθηκε από F-16.

Στις 16 Αυγούστου σκοτώθηκε ο Ισμαήλ Οζντέν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του PKK.

Ο Μπαρίς Ονέρ, επικεφαλής των δυνάμεων στην περιοχή Γκουμούσανε εντοπίστηκε από drone και εξοντώθηκε από F-16 στις 22 Αυγούστου.

Πηγή: 

Anadolu

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network