Βίντεο: Όταν η Μέρκελ έκανε ένα κορίτσι από την Παλαιστίνη να κλάψει

default image

Ακόμη ένα πλήγμα για τη δημόσια εικόνα της Άγκελα Μέρκελ. Δεν δίστασε να πει σε ένα κορίτσι- πρόσφυγα από τη Παλαιστίνη ότι δεν πρόκειται να την κρατήσει στη χώρα, με αποτέλεσμα να η δεύτερη να βάλει τα κλάματα (vid)

Η αντιμετώπιση ενός κοριτσιού, από τη Παλαιστίνη, από την Άγκελα Μέρκελ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς δεν διστάζει να της πει κατάμουτρα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ότι δεν μπορεί να της εξασφαλίσει το άσυλο που είχαν αιτηθεί οι γονείς της.

Η μικρή ακούγοντας την απάντηση της καγκελαρίου, ότι ανά πάσα στιγμή η ίδια και οι γονείς της θα μπορούσαν να εκδιωχθούν από τη χώρα, βάζει τα κλάματα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξηγήσει την κατάσταση της οικογένειάς της στη Μερκελ.

Η Reem, όπως είναι το όνομά της, της εξιστορεί ότι η ίδια και η οικογένειά της κατάφεραν να φτάσουν στη Γερμανία πριν από 4 χρόνια, αφού διέμεναν σε ένα στρατόπεδο φιλοξενίας στο Λίβανο, ωστόσο η “σιδηρά” κυρία της Γερμανίας της απάντησε ότι η πολιτική είναι δύσκολη.

Η Άγκελα Μέρκελ δεν περίμενε τη συγκεκριμένη ερώτηση από τη μικρή και η έκπληξη στο πρόσωπό της είναι εμφανής, ενώ όταν η Reem ξεσπά σε κλάματα, ελπίζοντας σε μια διαφορετική απάντηση, σπεύδει να την παρηγορήσει. Η μικρή εξέφρασε την επιθυμία της να σπουδάσει και να ζήσει στη χώρα, με την Άγκελα Μερκελ να υπερασπίζεται ακόμη και σε αυτή τη περίπτωση την μεταναστευτική πολιτική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνησή της και της ξεκαθαρίζει ότι παρόλο που είναι πολύ καλός άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τη βοηθήσει.


Το βίντεο έχει γίνει viral και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, όπως και έντονη κριτική εις βάρος της καγκελαρίου, που έδειξε ακόμη μια φορά τη λατρεία της στους τύπους.

(Πηγή: TheIndependent)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα