Βίντεο: Σε “ρινγκ” μετατράπηκε η Βουλή του Κοσόβου

Βίντεο: Σε “ρινγκ” μετατράπηκε η Βουλή του Κοσόβου
Πιάστηκαν στα χέρια βουλευτές της συμπολίτευσης κα της αντιπολίτευσης στη βουλή του Κοσόβου AP

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν -για ακόμη μια φορά, στο κοινοβούλιο του Κοσόβου όταν βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης ήρθαν στα χέρια, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός.

Επεισόδια σημειώθηκαν, το πρωί της Πέμπτη, στη Βουλή του Κοσόβου κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στους τέσσερεις σερβικούς δήμους στον βορρά.

Καθώς ο πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι βρισκόταν στο βήμα και αναφερόταν στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την αποκλιμάκωση της έντασης, μία βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος κόλλησε στο βήμα φωτογραφία που τον απεικονίζει να έχει μεγάλη μύτη σαν… του Πινόκιο.

Τότε, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεσνίκ Μπισλίμι, σηκώθηκε από τα κυβερνητικά έδρανα, αφαίρεσε τη φωτογραφία και την έσκισε επιδεικτικά.

Πιάστηκαν στα χέρια βουλευτές της συμπολίτευσης κα της αντιπολίτευσης στη βουλή του Κοσόβου AP

Ωστόσο, τα πνεύματα δεν ηρέμησαν εκεί, καθώς έτερος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος πλησίασε τον Κούρτι κρατώντας ένα μπουκάλι με νερό και τον κατάβρεξε.

Ο Μπισλίμι εκσφενδόνισε ένα γυάλινο μπουκάλι που πέτυχε στο κεφάλι του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει γενική σύρραξη ανάμεσα στους βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, μέχρι που επενέβη η φρουρά της βουλής.

Η αντιπολίτευση εδώ και ένα μήνα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ζητάει την παραίτηση της κυβέρνησης Κούρτι και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου κατηγορείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι με τον χειρισμό της κρίσης στο βόρειο Κόσοβο προκάλεσε ένταση στις σχέσεις με τους δυτικούς συμμάχους και κυρίως με τις ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα