Βίντεο σοκ: Γδύνουν για να "απολυμάνουν" μετανάστες στη Λαμπεντούζα

Βίντεο σοκ: Γδύνουν για να "απολυμάνουν" μετανάστες στη Λαμπεντούζα

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί βίντεο-ντοκουμέντο για την μεταχείριση των μεταναστών στη Λαμπεντούζα

Εντείνονται οι αντιδράσεις τις οποίες προκάλεσε βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, στο οποίο εικονίζονται εργαζόμενοι στα κέντρα προσωρινής κράτησης της Λαμπεντούζα, ενώ προχωρούν σε «απολύμανση» των μεταναστών με φάρμακο κατά της ψώρας.

Άνδρες και γυναίκες αναγκάζονται να υποβληθούν έχοντας προηγουμένως αναγκαστεί να γδυθούν στην διαδικασία, μπροστά σε άλλους μετανάστες. «Ψεκάζουν ανθρώπους χωρίς τον στοιχειώδη σεβασμό», αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

ADVERTISING

«Είμαι σοκαρισμένος από τις εικόνες αυτές. Θα πραγματοποιηθεί έρευνα και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν», δήλωσε πριν από λίγο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

Βίντεο σοκ: Γδύνουν για να

«Απαράδεκτες συμπεριφορές»

«Πρόκειται για συμπεριφορές απαράδεκτες, ασύλληπτες για μια δημοκρατική χώρα. Πρέπει να αναθεωρήσουμε την διαδικασία ανάθεσης υπεργολαβιών στα κέντρα προσωρινής κράτησης. Επιβάλλεται, όμως, να βρεθούν οι υπεύθυνοι. . . όποιος έκανε λάθος, πρέπει να πληρώσει», είπε νωρίτερα η υπουργός αρμόδια για την Ένταξη των Μεταναστών Σεσίλ Κιένγκε, η οποία κατάγεται από τη ΛΔ Κονγκό.

Η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι τόνισε: « η Ιταλία δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αδιάφορη. Πολύ περισσότερο διότι οι πρακτικές αυτές εφαρμόστηκαν μετά τα τραγικά ναυάγια του περασμένου Οκτωβρίου, μετά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα μας όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων».

Αποτροπιασμός

Και η Καθολική Εκκλησία πήρε επίσημη θέση δια στόματος Φραντσέσκο Μοντενέγκρο, του επισκόπου του Ακράγαντα της Σικελίας και προέδρου της επιτροπής για θέματα μετανάστευσης της Συνέλευσης των Επισκόπων Ιταλίας: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους μετανάστες οι οποίοι μεταφέρονται στο κέντρο προσωρινής υποδοχής της Λαμπεντούζα. Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν άμεσα, όλες οι σχετικές ευθύνες», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

lampedusa

SHARE:

24Media Network