Βόλγκογκραντ Ρωσίας: 15 νεκροί από επίθεση σε λεωφορείο. Η φωτογραφία του δράστη

default image

Νέα βομβιστική επίθεση με 15 νεκρούς στη Ρωσία. Δείτε βίντεο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα (Vid)

Μετά τη χθεσινή επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ που στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους, νέα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε τρόλεϊ με 15 νεκρούς. Η νέα αιματηρή επίθεση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία η επίθεση έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Η κατάσταση κάποιων από τους τραυματίες κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή, πράγμα που σημαίνει πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται  να αυξηθεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας.

Οι επιθέσεις αναμένεται να αυξήσουν τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την ικανότητα της Μόσχας να περιφρουρήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 που θα διεξαχθούν στο Σότσι.

Η ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων, οι οποίοι αρχίζουν σε 40 ημέρες, είναι ζήτημα κύρους για τον Πούτιν, ο οποίος θέλει να δείξει πόσο πολύ έχει προχωρήσει η Ρωσία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Σημειώνεται ότι τσετσένοι αυτονομιστές είχαν διακηρύξει ότι θα κάνουν τα πάντα για να σαμποτάρουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας. 

Το Βόλγκογκραντ είναι στην ουσία το ιστορικό Στάλινγκραντ. Βρίσκεται λίγο πάνω από την ταραγμένη περιφέρεια του Βορείου Καυκάσου, μια σειρά από κυρίως μουσουλμανικές επαρχίες που περιλαμβάνουν την Τσετσενία, όπου η Ρωσία διεξήγαγε τις δύο τελευταίες δεκαετίες δύο πολέμους εναντίον των αυτονομιστών.

Βρίσκεται επίσης σε απόσταση 690χλμ βορειοανατολικά του Σότσι, όπου θα αρχίσουν στις 7 Φεβρουαρίου οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η σημερινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση είναι η τρίτη μέσα σε διάστημα δύο μηνών στο Βόλγογκραντ.

Η πρώτη σημειώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, μέσα σε λεωφορείο της γραμμής, όταν γυναίκα καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό και σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν 37.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version