Βολιβία: “Χτύπημα” της Αστυνομίας σε πορεία για την κηδεία θυμάτων της

Βολιβία: “Χτύπημα” της Αστυνομίας σε πορεία για την κηδεία θυμάτων της
Διαδηλωτές στη Βολιβία AP

Πορεία για τον άδικο χαμό των οκτώ διαδηλωτών πραγματοποίησε την Πέμπτη ο λαός της Βολιβίας, έχοντας παραμάσχαλα τα φέρετρα των νεκρών. Η Αστυνομία δεν έδειξε τον παραμικρό σεβασμό.

Η Αστυνομία της Λα Πας επιτέθηκε με άγριο τρόπο την Πέμπτη σε πορεία αυτοχθόνων υποστηρικτών του Έβο Μοράλες, οι οποίοι διαδήλωναν για τον άδικο χαμό 8 ανθρώπων από σφαίρες της αστυνομίας.

Η πορεία με αφετηρία το Ελ Άλτο, κατευθύνθηκε προς την έδρα της κυβέρνησης των πραξικοπηματιών στη Λα Πας με στόχο να ζητήσει δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό των 8 ανθρώπων.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι οι διαδηλωτές είχαν ντυθεί στα μαύρα και ζήτησαν από όσους θα συμμετείχαν στην πορεία να κάνουν εμφανή τον πένθιμο τόνο της διαδήλωσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια κρατούσαν τα οκτώ φέρετρα των νεκρών διαδηλωτών .

“Κάτοικοι από ολόκληρη την πόλη του Ελ Άλτο συμφωνήσαμε να πραγματοποιήσουμε πορεία, ήρθαν και τα αδέρφια μας από το Ποτοσί. Όλοι μας θα φορέσουμε μαύρα και θα μεταφέρουμε τους νεκρούς μας έξω από την έδρα της κυβέρνησης που τους σκότωσε”, είχε αναφέρει μπροστά σε χιλιάδες συγκεντρωμένους στη Σενκάτα ο επικεφαλής των συλλόγων των γειτονιών της.

Το πένθιμο κλίμα της πορείας και ο ευαίσθητος λόγος που κινητοποίησε τους διαδηλωτές ωστόσο δεν εμπόδισε τις δυνάμεις της Αστυνομίας από το να προχωρήσουν για άλλη μία φορά σε πρακτικές βίαιης καταστολής.

Πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει από τη Λα Πας, δείχνουν την αστυνομία να διαλύει με δακρυγόνα την πορεία διαμαρτυρίας, αναγκάζοντας τους διαδηλωτές να ακουμπήσουν τα φέρετρα καταγής προκειμένου να σωθούν.

«Η ντε φάκτο κυβέρνηση της Añez δε σέβεται τους νεκρούς στα φέρετρά τους, ούτε συγχωρεί τους συγγενείς τους, γυναίκες και παιδιά που πορεύτηκαν ειρηνικά για τον σεβασμό στη ζωή και τη δημοκρατία», δημοσίευσε ο Μοράλες σε tweet.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα