Βολιβία: Στην Αργεντινή ως πρόσφυγας ο Μοράλες

Βολιβία: Στην Αργεντινή ως πρόσφυγας ο Μοράλες
Έβο Μοράλες AP

Στην Αργεντινή βρίσκεται εδώ και κάποιες ώρες ο Εβο Μοράλες μετά από ένα μήνα παραμονής στο Μεξικό. Ποιες υποχρεώσεις έχει με βάση το καθεστώς του πρόσφυγα.

Μετά από ένα μήνα παραμονής στο Μεξικό, ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες βρίσκεται από την Πέμπτη στην Αργεντινή.

Ο μέχρι πρότινος ηγέτης της Βολιβίας θα παραμείνει στη χώρα του τάνγκο υπό το καθεστώς του πρόσφυγα και τηρώντας μερικούς αυστηρούς όρους. Ενας από αυτούς που προβλέπει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του επί αργεντίνικου εδάφους δεν θα κάνει καμία πολιτική δήλωση. 

Με την άφιξή του πάντως ο Μοράλες ευχαρίστησε τόσο την Αργεντινή όσο και το Μεξικό για τη βοήθεια που του παρείχαν μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη χώρα του μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου και την ανατροπή του από την προσωρινή πρόεδρο Ανιές. 

Επίσης, όσο βρίσκεται στην Αργεντινή ο Μοράλες θα έχει την υποχρεώσει να ενημερώνει τις αρχές της χώρας για πιθανή πρόθεσή του να ταξιδέψει στο εξωτερικό. 

Η επιλογή της Αργεντινής για τον Μοράλες προφανώς και έχει να κάνει με την πολιτική συγγένεια που έχει με το νέο πρόεδρο Αλμπέρτο Φερνάντες και την κυβέρνησή του που ορκίστηκε μόλις την Τρίτη. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα