Βολιβία: Χιλιάδες σχολεία κλείνουν εξαιτίας των καπνών γιγαντιαίων δασικών πυρκαγιών

Διαβάζεται σε 2'
Βολιβία: Χιλιάδες σχολεία κλείνουν εξαιτίας των καπνών γιγαντιαίων δασικών πυρκαγιών
AP

Πάρα πολλά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων προκαλούν οι τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στη Βολιβία.

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές στερούνται προσωρινά το σχολείο στη Βολιβία, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν γιγαντιαίες δασικές πυρκαγιές οι οποίες μαίνονται για μέρες στο κράτος της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι αρχές.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση έδωσε εντολή την Τετάρτη να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων ως την Παρασκευή στις περισσότερες πόλεις τεσσάρων από τις εννέα νομαρχίες της Βολιβίας.

Μέτρο που ενδέχεται να παραταθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Παιδείας Έντγκαρ Πάρι δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως το μέτρο αφορά «3.650 εκπαιδευτικές μονάδες», με άλλα λόγια το 15% των σχολικών ιδρυμάτων της χώρας. Δεν διευκρίνισε πόσοι μαθητές θα χάσουν μαθήματα.

Η λειτουργία των σχολείων είχε ήδη ανασταλεί την περασμένη εβδομάδα στη Σάντα Κρους (ανατολικά), την ατμομηχανή της οικονομίας και πολυπληθέστερη πόλη της Βολιβίας. Το μέτρο επεκτάθηκε και πλέον αφορά επίσης τα δημόσια και τα ιδιωτικά σχολεία στην πρωτεύουσα Λα Πας (δυτικά), στην Κοτσαμπάμπα (κεντρικά) και στην Μπένι (βορειοανατολικά).

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, έχουν μετατραπεί σε αποκαΐδια κάπου 20 εκατ. στρέμματα δασικών εκτάσεων και βοσκοτόπων από την αρχή της χρονιάς, κυρίως εξαιτίας της ξηρασίας στο κράτος των Άνδεων.

Ο ουρανός στην πρωτεύουσα, όπως και στη Σάντα Κρους, έχει καλυφθεί από τους καπνούς. Η υπουργός Υγείας Μαρία Ρενέ Κάστρο απηύθυνε σύσταση στους πολίτες να φορούν μάσκες και τους ηλικιωμένους και τις εγκύους να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα