Βόρεια Κορέα: Κατηγορείται ότι έστειλε μπαλόνια με περιττώματα στη Σεούλ

Διαβάζεται σε 2'
Βόρεια Κορέα: Κατηγορείται ότι έστειλε μπαλόνια με περιττώματα στη Σεούλ
PRINTSCREEN/TWITTER

Πόλεμο… με περιττώματα φαίνεται πως ξεκίνησε η Βόρεια Κορέα. Κατηγορείται ότι τα έστειλε στη Νότια Κορέα με μπαλόνια.

Η Νότια Κορέα προειδοποίησε τους κατοίκους που ζουν κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα να βρίσκονται σε επιφυλακή, αφού κατηγόρησε το καθεστώς ότι έστειλε μπαλόνια που περιείχαν κάτι που φαινόταν να είναι σκουπίδια και περιττώματα στο έδαφος του γείτονά της.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός της Νότιας Κορέας έδειχναν φουσκωμένα μπαλόνια με πλαστικές σακούλες δεμένες πάνω τους. Άλλες εικόνες έδειχναν σκουπίδια διάσπαρτα γύρω από τα μπαλόνια που κατέρρευσαν, με τη λέξη «περιττώματα» γραμμένη σε μια σακούλα σε μια φωτογραφία.

Μέχρι πρότινος, είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 150 μπαλόνια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Ορισμένα είχαν προσγειωθεί στο έδαφος, ενώ άλλα βρίσκονταν ακόμη στον αέρα, πρόσθεσε, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή της Νότιας Κορέας.

Ορισμένα από τα αερόστατα είχαν διανύσει μεγάλες αποστάσεις, φτάνοντας μέχρι τη νοτιοανατολική επαρχία της Νότιας Γκιόνγκσανγκ, μεταδίδει ο Guardian.

Τα μπαλόνια που έπεσαν φαίνεται ότι μετέφεραν διάφορα σκουπίδια, όπως πλαστικά μπουκάλια, μπαταρίες, εξαρτήματα παπουτσιών και κάτι που πιστεύεται ότι ήταν κοπριά, δήλωσε αξιωματούχος του κοινού επιτελείου (JCS).

Ο στρατός δήλωσε ότι άγνωστα αντικείμενα που πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα είχαν εντοπιστεί κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη – τα βαριά οχυρωμένα σύνορα που χωρίζουν τις δύο Κορέες. Προέτρεψε τον κόσμο να μην τα πλησιάσει και να αναφέρει τις παρατηρήσεις στο στρατό ή την αστυνομία.

Η μονάδα πυρομαχικών του στρατού και η ομάδα αντιμετώπισης χημικού και βιολογικού πολέμου αναπτύχθηκαν για να επιθεωρήσουν και να συλλέξουν τα αντικείμενα.

«Αυτές οι πράξεις της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν σαφώς το διεθνές δίκαιο και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια του λαού μας», δήλωσε το JCS, σύμφωνα με το Yonhap. «[Προειδοποιούμε] αυστηρά τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αμέσως αυτές τις απάνθρωπες και χυδαίες πράξεις».

Τα αερόστατα έφθασαν μετά την προειδοποίηση του Κιμ Κανγκ-ιλ, βορειοκορεάτη υφυπουργού Άμυνας, ότι το καθεστώς θα προβεί σε αντίποινα ως απάντηση σε αντι-βορειοκορεατικά φυλλάδια που πέταξαν από τα σύνορα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα