Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν “έκοψε” τον αρχηγό του Στρατού και ζήτησε αύξηση όπλων

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν “έκοψε” τον αρχηγό του Στρατού και ζήτησε αύξηση όπλων
Kim Jong Un AP

Τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Πακ Σου Ιλ έπαυσε ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ ζήτησε να αυξηθούν οι πολεμικές προετοιμασίες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορέας, έπαυσε τον αρχηγό των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ ζήτησε να ενταθούν οι πολεμικές προετοιμασίες, μεγαλώνοντας την παραγωγή όπλων και πρχωρώντας σε περισσότερα γυμνάσια, κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, την Τετάρτη (9/8).

Κρατώντας στο χέρι του τσιγάρο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν μίλησε σε στρατηγούς, δείχοντας χάρτες, αναφερόμενος στις “μείζονες στρατιωτικές δράσεις” κατά της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο βορειοκορέατης ηγέτης επισκέφτηκε μεγάλα εργοστάσια όπλων από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο (3-5 /8).

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που η Σεούλ και η Ουάσινγκτον πρόκειται να αρχίσουν στα τέλη Αυγούστου τα κύρια ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ αναφέρει ότι όλες αυτές οι ασκήσεις αποτελούν πρόβες για εισβολή. Μάλιστα, έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι θα πάρει “συντριπτικά” μέτρα ως απάντηση σε αυτές.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Κιμ έπαυσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Πακ Σου Ιλ και τον αντικατέστησε με τον αντιπτέραρχο Ρι Γιονγκ Γκιλ, σύμφωνα με το KCNA, χωρίς να γνωστοποιηθούν άλλες πληροφορίες. Ο Ρι είχε διατελέσει πρόσφατα υπουργός Άμυνας.

Ο Πακ, ο οποίος είχε προαχθεί πέρυσι, ίσως παύθηκε “επειδή δεν επέδειξε επαρκή ικανότητα στον τομέα των στρατιωτικών επιχειρήσεων”, δηλώνει ο Τσεόνγκ Σεόνγκ-Τσανγκ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Σετζόνγκ.

Στην ημερήσια διάταξη αυτής της συνάντησης ήταν “το ζήτημα των προετοιμασιών για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο», περιλαμβανομένης «της απόκτησης μέσων για ισχυρότερα πλήγματα”, ώστε να εξασφαλιστεί “μια τέλεια στρατιωτική προετοιμασία ενόψει ενός πολέμου”.

Ο Κιμ ζήτησε “από όλα τα εργοστάσια πυρομαχικών να συνεχίσουν τη μαζική παραγωγή εξοπλισμών και όπλων”.

Το KCNA αναφέρει ότι “ζήτησε επίσης να πραγματοποιηθούν πραγματικές στρατιωτικές ασκήσεις για να χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά οι πιο πρόσφατα ανεπτυγμένοι εξοπλισμοί και όπλα”.

Κατά τη συνεδρίαση, έγινε αναφορά στις προετοιμασίες μεγάλης παρέλασης που θα σηματοδοτήσει, στις 9 Σεπτεμβρίου, την 75η επέτειο της ίδρυσης της Βόρειας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ θα οργανώσει ταυτόχρονα μια μεγάλη έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα