Βόρεια Μακεδονία: Μεγάλο δημοσκoπικό προβάδισμα για το VMRO

Βόρεια Μακεδονία: Μεγάλο δημοσκoπικό προβάδισμα για το VMRO
Από παλαιότερες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία AP

Στην πρώτη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, το εθνικιστικό VMRO προηγείται με καθαρή διαφορά.

Μέρος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ της Βόρειας Μακεδονίας δημοσίευσαν τη Δευτέρα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που, όπως αναφέρουν, διενήργησε το Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών Σκοπίων (IPIS) από 14 μέχρι 17 Σεπτεμβρίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1109 ερωτηθέντων για λογαριασμό της “Europe Elects”, αρκετά πριν δηλαδή το γαλλικό βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε περίπτωση που διεξάγονταν αύριο εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, το εθνικιστικόVMRO-DPMNE θα κατήγαγε νίκη με διαφορά της τάξης του 6% έναντι του κυβερνώντος SDSM, δηλαδή 4% περισσότερο από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές το 2016. Συγκεκριμένα, το 42,6% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ του VMRO-DPMNE, ενώ το 36,6% υπέρ του SDSM, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ερωτηθέντες δεν διαχωρίζονται με βάση την εθνική τους καταγωγή, σημειώνουν οι σχετικές αναρτήσεις, η διαφορά μεταξύ του VMRO-DPMNE και του SDSM στο σλαβικό μπλοκ ξεπερνά το 10% ήτοι 100.000 και πλέον ψήφοι υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αριθμός αν μην τι άλλο υπολογίσιμος για μία μικρή χώρα όπως η γειτονική χώρα.

Οι εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία βέβαια θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου, σε κάτι λιγότερο από έξι μήνες δηλαδή, κάτι που σημαίνει ότι τα πάντα είναι ανοιχτά. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, τέλος, η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version