news 24/7

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας στη Βόρεια Μακεδονία

Τσίπρας: Αν μπείτε στο Google στο "Macedonia" δε βγάζει τη γειτονική χώρα - Μπήκαμε και είδαμε

Τι βρήκαμε ψάχνοντας το key word "Macedonia" στο Google Search όπου σύμφωνα με τον πρωθυπουργό δεν βγάζει το όνομα της χώρας με τον όρο που μέχρι πρότινος αυτοπροσδιοριζόταν, πριν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Άποψη από το Πανεπιστήμιο των Σκοπίων

Η μοναδική Ελληνίδα φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων σπάει τα στερεότυπα

Πώς είναι αλήθεια να σπουδάζει μία Ελληνίδα στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων εν μέσω της πολιτικής θύελλας που προκάλεσε η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών; Η Σοφία Γρηγοριάδου δίνει τις (αποστομωτικές) απαντήσεις.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό, Γκίντερ Έτινγκερ

Έτινγκερ: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι εξαιρετική, ο Τσίπρας είναι νικητής

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό τόνισε πως "η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εγγύηση για μια βαθιά και ειρηνική σχέση" δίνοντας τα εύσημα σε Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Υποδοχή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα απο τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στο Κυβερνητικό Μέγαρο

Τριάντα τρεις ευρωβουλευτές προτείνουν Τσίπρα και Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης

Ευρωβουλευτές από 16 χώρες και όλο το πολιτικό φάσμα, πλην Ακροδεξιάς, από έξι πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Συντηρητικοί και Φιλελεύθεροι) προτείνουν τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας για το Νόμπελ Ειρήνης 2019.

H αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου

Αναγνωστοπούλου: Η Ελλάδα θα έχει πλήρη τεχνοκρατική εποπτεία της ένταξης της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

"Η απόφαση για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας θα παρθεί τέλη Ιουνίου. Ελπίζουμε ότι δε θα έχουμε ένα κλειστοφοβικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές" είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.

Ευκαιρίες για επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία "βλέπουν" Έλληνες επιχειρηματίες

Ευκαιρίες για επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία "βλέπουν" Έλληνες επιχειρηματίες

όσο βελτιώνεται το κλίμα στις διμερείς σχέσεις τόσο θα ενισχύονται και οι προοπτικές συνεργασίας και επενδύσεων, σημειώνουν Έλληνες επιχειρηματίες, οι οι οποίοι συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στη γειτονική χώρα.

Ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη

ΚΙΝΑΛ: "Η φιέστα Τσίπρα στα Σκόπια πλήττει τα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα"

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει, ότι η εμπορική χρήση του ονόματος "Μακεδονία" επιτρέπει στους Σκοπιανούς να καταχρώνται παρανόμως τους προσδιορισμούς ΠΟΠ των ελληνικών προϊόντων.

Βόλτα στην παλιά και την νέα πόλη των Σκοπίων στην Βόρεια Μακεδονία. Στην μια πλευρά της γέφυρας στον Μουσουλμανικό τομέα και στην άλλη την πιο Ευρωπαϊκή.

Ξεκίνησε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Βορείου Μακεδονίας

Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι στυην πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον στρατηγικό σύμμαχο που πλέον απέκτησε η Ελλάδα.

Ομιλίες του  Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ,σε φόρουμ επιχειρηματιών των δυο χωρών, Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Τσίπρας από Βόρεια Μακεδονία: "Κάνουμε πράξη την ιστορική και πατριωτική μας ευθύνη"

Στην μετατροπή των Βαλκανίων σε ατμομηχανή οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυποθυργός μιλώντας ενώπιον εκοντάδων επιχειρηματιών. "Αυτή ειναι η πραγματική πατριωτιική και ιστορική μας ευθύνη" είπε με νόημα.

Ομιλίες του  Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ,σε φόρουμ επιχειρηματιών των δυο χωρών

Μυλωνάς: Τώρα οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να επεκταθούν καλύτερα στη Βόρεια Μακεδονία

Ο Επίτιμος Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος μίλησε για τα γενναιόδωρα κίνητρα που δίνονται από τη γειτονική χώρα σε ξένες επιχειρήσεις και εκτίμησε ότι πλέον περισσότεροι επιχειρηματίες θα κάνουν συμπράξεις στην περιοχή.

Υπογραφή διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, τη Τρίτη 2 Απριλίου 2019.
(EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)

Ο Τσίπρας στη Βόρεια Μακεδονία: Ζωντανά από το επιχειρηματικό φόρουμ

Ο Πρωθυπουργός συνοδεύεται από πολυάριθμη επιχειρηματική αποστολή η οποία καλύπτει μεγάλο φάσμα τομέων όπως των κατασκευών, ενέργειας, τροφίμων, βιομηχανίας και νέων τεχνολογιών.

Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ

ΝΔ για Τσίπρα στα Σκόπια: Οι Πρέσπες έχουν ήδη κριθεί στη συνείδηση των Ελλήνων

Για επικοινωνιακή απόπειρα εξωραϊσμού της συμφωνίας των Πρεσπών από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, εκτιμώντας πως η ετυμηγορία των πολιτών θα φανεί στις ευρωεκλογές

Υπογραφή διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας

Ενέργεια, άμυνα και επιχειρήσεις στο επίκεντρο των συμφωνιών που υπέγραψαν Τσίπρας - Ζάεφ

Οικονομικές, αμυντικές και ενεργειακής συμφωνίες στρατηγικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή υπέγραψαν οι δύο πρωθυπουργοί στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία.

Υποδοχή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα απο τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στο Κυβερνητικό Μέγαρο

"Ιστορική επίσκεψη" Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία βλέπουν τα διεθνή ΜΜΕ

Εκτεταμένες αναφορές στο διεθνή Τύπο για τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, με την επίσκεψη Τσίπρα να χαρακτηρίζεται "ιστορική" από το σύνολο των ξένων μέσων, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η κοινή selfie των δύο ηγετών.

Ο Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή σε συζήτηση στη Βουλή

Δώδεκα προτάσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας

Οι βασικοί άξονες μέσα από τους οποίους θα επιτευχθεί η πρόοδος της επιχειρηματικής συνεργασίας της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας παρουσιάστηκαν από τον Γιάννη Δραγασάκη.

Τσίπρας-Ζάεφ: Γράφουμε ιστορία, χτίζουμε γέφυρες, γκρεμίζουμε τα τείχη

Τσίπρας-Ζάεφ: Γράφουμε ιστορία, χτίζουμε γέφυρες, γκρεμίζουμε τα τείχη

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις σημαντικές εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και τις ευκαιρίες που ανοίγουν για τα Βαλκάνια. "Η υπογραφή της Συμφωνίας συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, μεταξύ των δύο αρμόδιων υπουργών, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της βούλησης της χώρας μας να συμβάλει στην οικοδόμηση των αμυντικών δυνατοτήτων της Βόρειας Μακεδονίας" σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικές είναι οι συμφωνίες και τα μνημόνια συνεργασίας που υπογράφτηκαν μετά το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας με το Ζόραν Ζάεφ σε παλαιότερη συνάντηση τους

Λαγγίδης: Η Ελλάδα να αναλάβει την προστασία του FIR της Βόρειας Μακεδονίας

Ο διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει προσπαθήσει να εμβολίσει την Ελλάδα, κολακεύοντας την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.

Υποδοχή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα απο τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ

Τσίπρας: "Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία οφείλουν να είναι εταίροι και σύμμαχοι"

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα προσγειώθηκε στα Σκόπια. Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο η εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ την Τρίτη 2 Απριλίου 2019.

LIVE Κοινές δηλώσεις Τσίπρα - Ζάεφ: "Αφήνουμε πίσω το παρελθόν"

Στα Σκόπια βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό μέσω της live blogging πλατφόρμας του News 24/7.

Βόρεια Μακεδονία - Φωτογραφία Αρχείου

Βόρεια Μακεδονία: Πόσα προϊόντα περιέχουν τον όρο "Μακεδονία"

Πόσα είναι τα προϊόντα στην γειτονική χώρα όπου πιθανόν θα αντιμετωπίσοουν πρόβλημα με το σήμα τους λόγω του ονόματος Μακεδονία σε όλες του τις μορφές. Πόσα φέρεται να είναι τα αντίστοιχα ελληνικά προϊόντα

Ο πρόεδρος της Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης

Στεργιούλης: Να δούμε την επέκταση των επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία ως συνανάπτυξη

Ο πρόεδρος της Enterprise Greece δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατά την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια να εξαγγελθεί η αποφυγή διπλής φορολόγησης, με την οποία -όπως είπε- οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν "πεδίο δόξης λαμπρό".

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κατά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τσίπρας: Ευθύνη δική μου και του Ζάεφ να απαντήσουμε στον εθνικισμό

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη στο Πρακτορείο Ειδήσεων "ΜΙΑ", χαρακτηρίζοντας ιστορική την επίσκεψή του στα Σκόπια. Ακόμη, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και τις προκλήσεις για την πλήρη εφαρμογή της.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ

Επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια: Στρατηγική συμμαχία με τη Βόρεια Μακεδονία -Οι συμφωνίες που θα υπογραφούν

Ιστορική επίσκεψη του Τσίπρα και εννέα υπουργών την Τρίτη στα Σκόπια. Πάνω από 120 επιχειρηματίες θα συνοδεύουν τον έλληνα πρωθυπουργό. Ποιοι κορυφαίοι επιχειρηματίες θα μεταβούν προσωπικά στα Σκόπια. Τι συμφωνίες θα υπογραφούν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Συνεργασίας των δυο χωρών υπό την προεδρία Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες κατά την υπογραφή της Συμφωνίας

Πότε θα αλλάξει το όνομα της Εθνικής ομάδας της γείτονος σε Βόρεια Μακεδονία

Παραβιάζουν ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών αγωνιζόμενοι ως Μακεδονία σκέτο στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η απάντηση δεν είναι αυτή που νομίζετε...

Τσίπρας και επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 70 επιχειρηματίες με τον Τσίπρα στα Σκόπια

Την αποστολή του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία, στις 2 Απριλίου, στηρίζουν δεκάδες επιχειρηματίες από τον κλάδο της Ενέργειας, των Κατασκευών και της Υψηλής Τεχνολογίας. Η θετική ανταπόκριση σφραγίστηκε το πρωί της Πέμπτης στη συνάντηση επιχειρηματιών - Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. "Fake news" τα περί γκρίνιας στη σύσκεψη υποστήριξε ο Γιώργος Τσίπρας.

Φροζίνα Ρεμένσκι: Ευγνώμονες σε Τσίπρα και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Φροζίνα Ρεμένσκι: Ευγνώμονες σε Τσίπρα και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το δεξί χέρι του Ζόραν Ζάεφ στη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, Φροζίνα Ρεμένσκι μιλά στο News 24/7 για τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, το επικείμενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια και το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας της, του Γκιόργκι Ιβάνοφ.