news 24/7

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Καμμένος: "Τα Σκόπια είναι δουλειά 20 λεπτών, αν αποφασίσει να περάσει ίλη με τεθωρακισμένα"

Καμμένος: "Τα Σκόπια είναι δουλειά 20 λεπτών, αν αποφασίσει να περάσει ίλη με τεθωρακισμένα"

Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην υπουργός Άμυνας είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας εξαπατήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η συμφωνία ήταν έργο του Νίκου Κοτζιά.

Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών

Εγκύκλιος ΥΠΕΞ: Από τις 12 Φεβρουαρίου η επίσημη χρήση του ονόματος "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας"

Η χρήση του συνταγματικού ονόματος, η επίσημη διμερής αλληλογραφία και άλλες συνθήκες για την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπων εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: Αν αυθαιρετούσαν συνεργάτες του κ. Σημίτη ήταν ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός

"Δεν γνώριζε τίποτα για τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον κ. Παπαντωνίου, τον κ. Τσουκάτο, τον κ. Μαντέλη, ε, τι πρωθυπουργός ήταν; Αναρωτιέμαι, τι θα πει δεν γνώριζε;" τονίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Μ. Γκάμπριελ: Ισχυρό μήνυμα για την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων η Συμφωνία των Πρεσπών

Μ. Γκάμπριελ: Ισχυρό μήνυμα για την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων η Συμφωνία των Πρεσπών

"Το μήνυμα είναι ότι από τη μία πλευρά υπάρχει πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα" δήλωσε η Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ

FAZ για Τσίπρα και Ζάεφ: Η ιστορία γράφεται από εκείνους οι οποίοι τολμούν

Σε άρθρο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι "συλλογικό καθήκον" των πολιτικών να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των λαών και να επενδύσουν στην συνεργασία.

Τσίπρας: Απέναντι σε λογικές αδράνειας και εθνικισμού - Νέα συνάντηση με Ζάεφ

Τσίπρας: Απέναντι σε λογικές αδράνειας και εθνικισμού - Νέα συνάντηση με Ζάεφ

Από το βήμα της 55ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει "τη σημασία που έχει η ανάδειξη ενός νέου οράματος συνεργασίας, διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων, απέναντι στην λογική της αδράνειας, της εθνικής περιχαράκωσης και του εθνικισμού". Τσίπρας και Ζάεφ θα τιμηθούν το βράδυ με το βραβείο "Ewald von Kleist".

Ζόραν Ζάεφ

Η Ουάσινγκτον ενημερώθηκε επίσημα για την αλλαγή ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας

"Αναλόγως, θα ξεκινήσουμε άμεσα να χρησιμοποιούμε το νέο τροποποιημένο όνομα και θα αρχίσουμε τη διαδικασία της αλλαγής αναφορών σε ιστοτόπους, επίσημα έγγραφα και αλλού" αναφέρει σε tweet της η αμερικανική πρεσβεία των Σκοπίων.

Αστυνομικοί των Ειδικών Δυνάμεων έξω από κυβερνητικό κτίριο στα Σκόπια, Αρχείο

Βόρεια Μακεδονία: Απετράπη "τρομοκρατική επίθεση" από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους

Αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε πολλές τοποθεσίες και κατασχέθηκαν "αντικείμενα" και "μηχανήματα" που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη μιας επίθεσης - Το 2016 οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας υπολόγιζε ότι 150 πολίτες της χώρας είχαν ενταχθεί στις τάξεις των ισλαμιστών για να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σταμάτης

Δ. Σταμάτης: "Όχι" σε Βόρεια Μακεδονία - Εγώ Σκόπια θα λέω και σε Σκοπιανούς θα αναφέρομαι

"Η στάση στη συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για το αν θα πολιτευθεί κανείς με τη Νέα Δημοκρατία" διεμήνυσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Πινακίδα με το νέο όνομα "Βόρεια Μακεδονία"

Βόρεια Μακεδονία: Ενημέρωσε ΟΗΕ και διεθνείς οργανισμούς ότι έχει τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών

Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας απέστειλε σήμερα τρεις ρηματικές διακοινώσεις και ενημερώνει διεθνώς και επίσημα για τις αλλαγές που επήλθαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα

Αλβανία: Η Βουλή επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

"Για την Αλβανία η εδαφική ακεραιότητα της Βόρειας Μακεδονίας, η πραγματική δημοκρατική συμβίωση των δύο λαών μας στο έδαφος της γείτονος και η αλβανική γλώσσα στο έδαφος αυτό είναι όχι μόνο απαραβίαστα, αλλά και ζωτικά για το παρόν και το μέλλον μας και της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή επίσης" είπε ο Έντι Ράμα.

Ανατροπή λεωφορείου με νεκρούς στη Βόρεια Μακεδονία

Βόρεια Μακεδονία: 14 οι νεκροί από την ανατροπή λεωφορείου - Εθνικό πένθος για τη χώρα

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το δυστύχημα. Το υπουργικό συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος στην χώρα τη 14η και 15η Φεβρουαρίου.

Η νέα επιγραφή  "Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας"

Βόρεια Μακεδονία: Αλλαγή επιγραφών στις συνοριακές διόδους της χώρας

Η αλλαγή στην πινακίδα έγινε με αυτοκόλλητη επιγραφή, αφού οι αρχές της γείτονος δεν είχαν προλάβει να προχωρήσουν σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς για την τοποθέτηση νέων πινακίδων.

Η σημαία του ΝΑΤΟ στην έδρα της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας

Βόρεια Μακεδονία: Ξηλώνεται ο,τι αναγράφει "Δημοκρατία της Μακεδονίας"

Αλλαγές σε πινακίδες, ταξιδιωτικά και άλλα επίσημα έγγραφα, χαρτονομίσματα, αντικατάσταση και αφαίρεση μνημείων, είναι κάποιες μόνο από τις ενέργειες που θα πρέπει να ολοκληρώσει η γείτονα χώρα για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών: Η πΓΔΜ μετονομάζεται επίσημα "Βόρεια Μακεδονία"

Η κυβέρνηση των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι σε ισχύ τίθενται και οι τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος, τις οποίες είχε ψηφίσει η Βουλή της χώρας στις 11 Ιανουαρίου