Βοσνία: Δραματική η κατάσταση με τους πρόσφυγες

Βοσνία: Δραματική η κατάσταση με τους πρόσφυγες
Μονάδες του στρατού της Βοσνίας μετέφεραν και έστησαν πρόχειρες σκηνές για να στεγάσουν εκατοντάδες πρόσφυγες AP

Οι πρόσφυγες στο Μπίχατς της Βοσνίας ζουν εφιαλτικές στιγμές, καθώς αναγκάζονται να μένουν μέσα στη λάσπη, χωρίς στέγαση και φαγητό.

Μονάδες του στρατού της Βοσνίας μετέφεραν και έστησαν πρόχειρες σκηνές για να στεγάσουν εκατοντάδες πρόσφυγες μετά την καταστροφή από πυρκαγιά του κέντρου φιλοξενίας Λίπα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπίχατς.

Σύμφωνα με το Euronews οι πρόσφυγες ζουν εφιαλτικές στιγμές. Αναγκάζονται να μένουν μέσα στις λάσπη, χωρίς στέγαση και φαγητό και το χειρότερο κάτω από πολικές θερμοκρασίες.

«Σήμερα θα μείνουμε πεινασμένοι. Δεν μας πειράζει. Μπορούμε να προσαρμοστούμε σε αυτό. Μπορούμε να πιούμε νερό. Αυτό είναι αρκετό για εμάς. Αλλά το πρόβλημα είναι, το κύριο πρόβλημα για εμάς, είναι ότι χρειαζόμαστε κοντέινερ» είπε ένας πρόσφυγας απο το Πακιστάν.

Οι μετανάστες αρνήθηκαν το φαγητό και διαμαρτυρήθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του κατεστραμμένου κέντρου φιλοξενίας, Λίπα.

Αξιωματούχοι και ομάδες βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποιούν πολλές ημέρες για ανθρωπιστική καταστροφή και αυξάνουν την πίεση στη Βοσνία για απομάκρυνση των μεταναστών από το κατεστραμμένο κέντρο φιλοξενίας.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα