Βουλγαρία: Επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία προανήγγειλε ο Πέτκοφ

Βουλγαρία: Επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία προανήγγειλε ο Πέτκοφ
Ο Κίριλ Πέτκοφ 2021 Valentina Petrova/AP

Πιστός στο σχέδιό του για βελτίωση των σχέσεων της Βουλγαρία με τη Βόρεια Μακεδονία δηλώνει ο Κίριλ Πέτκοφ.

Ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ επανέλαβε την Παρασκευή στη Βουλή, ότι η θέση της Βουλγαρίας όσον αφορά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας παραμένει αμετάβλητη. Ο Πέτκοφ δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τα Σκόπια στις 18 Ιανουαρίου όπου θα συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

“Η θέση τη Βουλγαρίας όσον αφορά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας παραμένει αμετάβλητη, όπως αναγράφεται στα αντίστοιχα σημεία της συμφωνίας συνασπισμού (των τεσσάρων κομμάτων της σημερινής κυβέρνησης). Αυτή η θέση είναι η ίδια (όπως πριν) και βασίζεται σε πέντε ξεχωριστές επιτροπές που θα στηριχθούν σε αυτές τις σχέσεις”, δήλωσε.

“Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται το 2021 να μην υπήρχε πτήση ή αμαξοστοιχία μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων, ένα κοινό πολιτιστικό ημερολόγιο εκδηλώσεων, αλληλεπίδραση μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών”, είπε ο Πέτκοφ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι πέντε ομάδες εργασίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών θα αφορούν τις υποδομές, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

“Στον συνασπισμό έχουμε μια σαφή κοινή θέση η οποία συντονίστηκε ενώπιον του λαού. Το γεγονός ότι πηγαίνουμε (στα Σκόπια) για συνομιλίες στις 18 Ιανουαρίου δείχνει ότι η καλή γειτονία είναι θεμελιώδης αρχή στις σχέσεις αυτής της χώρας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, δήλωσε ο Πέτκοφ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα