Βουλγαρία: Οδεύει προς εκλογές, για τρίτη φορά φέτος

Προεκλογική περίοδος στη Βουλγαρία τον Ιούλιο του 2021
Προεκλογική περίοδος στη Βουλγαρία τον Ιούλιο του 2021 AP

Οι Σοσιαλιστές δεν κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση στη Βουλγαρία και επιστρέφουν την εντολή στον πρόεδρο, ανοίγοντας τον δρόμο για να μπει η χώρα, για τρίτη φορά φέτος, σε διαδικασία εκλογών.

Προς νέες βουλευτικές εκλογές, τις τρίτες για φέτος, οδεύει η Βουλγαρία, αφού οι Σοσιαλιστές έγιναν το τρίτο κόμμα που δεν καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα εγκατέλειψε τα σχέδιά του για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνασπισμού αφού οι πιθανοί σύμμαχοί του, το αντισυστημικό κόμμα ITN και δύο μικρότερα κόμματα αρνήθηκαν να το στηρίξουν. Το κόμμα θα επιστρέψει την εντολή στον πρόεδρο της χώρας στις 7 Σεπτεμβρίου.

ADVERTISING

«Κάναμε το καλύτερο και απευθύναμε έκκληση για λογική και υπευθυνότητα, όμως δεν λειτούργησε», είπε η ηγέτιδα του κόμματος, η Κορνέλια Νίνοβα.

Ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ θα πρέπει τώρα να διαλύσει το κοινοβούλιο που εξελέγη τον Ιούλιο, να διορίσει μια νέα προσωρινή κυβέρνηση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός των επόμενων δύο μηνών. Οι νέες βουλευτικές εκλογές θα μπορούσαν να οριστούν για τις 7 Νοεμβρίου ή να συμπέσουν με έναν από τους δύο γύρους των προεδρικών, στις 14 ή τις 21 Νοεμβρίου.

Η παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα δυσκολεύει την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη Βουλγαρία.

Πριν από το Σοσιαλιστικό κόμμα, τόσο το ITN, το οποίο κέρδισε με οριακή διαφορά τις εκλογές του Ιουλίου, όσο και το κεντροδεξιό GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ δεν κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλγαρία
SHARE:

24Media Network