Βουλγαρία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 59χρονος μεταλλωρύχος που αυτοπυρπολήθηκε

Βουλγαρία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 59χρονος μεταλλωρύχος που αυτοπυρπολήθηκε

Σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα στο 30% του σώματός του, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών της Σόφιας "Πιρογκόφ", ο 59χρονος μεταλλωρύχος που αυτοπυρπολήθηκε.

Ο 59χρονος Συμεών Σιμεόνοφ "λούστηκε" με βενζίνη και στη συνέχεια άναψε ένα σπίρτο και τυλίχτηκε στις φλόγες, μπροστά στα έντρομα μάτια του γιου του, που είχε φθάσει στο σπίτι τη στιγμή που ο πατέρας του αυτοπυρπολήθηκε, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite".

Μάλιστα, στο δημοσίευμα του πρακτορείου, υπό τον τίτλο "το κύμα των αυτοκτονιών επιμένει στη Βουλγαρία", επισημαίνεται ότι, το τραγικό αυτό περιστατικό συνδυάζεται με τα προηγούμενα που έγιναν, εβδομάδες έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της φτώχειας και της διαφθοράς.

Ο 39χρονος Στραχίλ Στραχίλοφ αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του, στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στην πόλη του Κιούστεντιλ. Ο Στραχίλοφ ήταν άνεργος και αυτοκτόνησε, ενώ μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν ο ανήλικος γιος του. Οι γείτονες του Στραχίλοφ, συγκλονισμένοι από την τραγωδία, δήλωσαν ότι η μητέρα του εργαζόταν στο εξωτερικό για να μπορεί να τους στέλνει χρήματα.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η αστυνομία στην πόλη του Πλόβντιβ βρήκε το απανθρακωμένο σώμα μιας γυναίκας σε πάρκο. Οι αστυνομικές αρχές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Στο μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η υγεία του 52χρονου που αυτοπυρπολήθηκε, την περασμένη Τετάρτη, στη Σόφια.

Οι θεράποντες ιατροί του 52χρονου Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Σόφια και σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς, ανακοίνωσαν ότι τα εγκαύματα καλύπτουν το 25% του σώματος του.

Τον περασμένο μήνα, τρεις άνδρες αυτοπυρπολήθηκαν και τελικά απεβίωσαν, στη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά της φτώχειας και της οικονομικής στασιμότητας που έγιναν σε όλη τη Βουλγαρία.

Ο 53χρονος Βέντσισλαβ Βασίλεφ αυτοπυρπολήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, στο Ράντνεβο και τελικά απεβίωσε στις 10 Μαρτίου.

Στις 20 Φεβρουαρίου, ο 36χρονος Πλάμεν Γκοράνοφ αυτοπυρπολήθηκε, στη διάρκεια διαδηλώσεων στη Βάρνα κατά του δημάρχου της πόλης και τελικά απεβίωσε στις 3 Μαρτίου.

Στις 19 Φεβρουαρίου, ο 26χρονος Τράιαν Μαρέτσκοφ αυτοπυρπολήθηκε και απεβίωσε. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη ήταν η φτώχεια και η απελπισία, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει.

SHARE: