Βούλγαροι ρωσόφιλοι εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Πούτιν και τη Ρωσία

Βούλγαροι ρωσόφιλοι εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Πούτιν και τη Ρωσία
Φωτογραφία αρχείου AP

Στο παραδοσιακό ετήσιο φεστιβάλ τους οι Βούλγαροι φαν του Βλαντίμιρ Πούτιν και της Ρωσίας εξέφρασαν και πάλι τη συμπαράστασή τους.

Στο άκουσμα το τραγούδι Καλίνκα. Παντού ρωσικές σημαίες και μπλουζάκια με την εικόνα του Πούτιν: ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει κλονίσει τις πεποιθήσεις των Βούλγαρων ρωσόφιλων, που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της χώρας την Κυριακή σε ένα φεστιβάλ με εορταστική ατμόσφαιρα.

Ο Χρίστο Γκάνεφ, ένας 60χρονος επαγγελματίας οδηγός, έφτασε στο σημείο νωρίς το πρωί.

Σε πάγκους που πουλούσαν όλα τα είδη ρωσικών εμπορευμάτων, από καπέλα μέχρι φλιτζάνια τσαγιού, αγόρασε ένα μπλουζάκι με το “Ζ” σύμβολο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με ένα σχέδιο ενός πάνοπλου στρατιώτη.

«Χωρίς τη Ρωσία, η Βουλγαρία δεν θα υπήρχε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αναφερόμενος ειδικότερα στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-1878, ο οποίος έβαλε τέλος σε πέντε αιώνες οθωμανικής κυριαρχίας.

Παντρεμένος με Ρωσίδα που γνώρισε όταν δούλευε στη Σιβηρία στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αυτός ο άντρας επιβλητικού αναστήματος υπερασπίζεται τις πολιτικές του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πεπεισμένος ότι «πολεμά τον ναζισμό».

Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει «υπέρ ενός πυρηνικού πολέμου, αν αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει κανείς για να απελευθερωθεί από την αμερικανική κυριαρχία».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό το φεστιβάλ πραγματοποιείται συνήθως στην όχθη της λίμνης Κοπρίνκα. Ωστόσο, φέτος, η δήμαρχος της κοινότητας, Γκαλίνα Στοϊάνοβα αρνήθηκε να δώσει άδεια για την διεξαγωγή της εκδήλωσης λόγω του πλαισίου που επικρατεί στο διεθνές στερέωμα.

Και οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν σε μια ορεινή τοποθεσία με θέα την πόλη Καλόφερ σε απόσταση από εκεί μισή ώρα με το αυτοκίνητο.

«Είναι η μόνη ελεύθερη συγκέντρωση στον κόσμο», λέει ο Νικολάι Μαλίνοφ, αρχηγός κόμματος που συγκεντρώνει Βούλγαρους ρωσόφιλους.

Εργάζεται για μια διεθνή ένωση, μια ιδέα στην οποία τάχθηκε υπέρ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, τον οποίο συνάντησε αυτοπροσώπως στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Μόσχα.

Κατηγορούμενος το 2019 για κατασκοπεία υπέρ της Μόσχας, ο Μαλίνοφ παρασημοφορήθηκε την ίδια χρονιά με το Τάγμα Φιλίας από τον Πούτιν.

«Για τους Βούλγαρους, το να αγαπάς τη Ρωσία είναι σαν να αγαπάς την αδερφή σου, τη μητέρα σου», είπε σήμερα, υπό τα χειροκροτήματος του πλήθους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα