Βραζιλία – Κορονοϊός: Τα καρτέλ ναρκωτικών παρέχουν… βοήθεια στις τοπικές κοινότητες

Βραζιλία – Κορονοϊός: Τα καρτέλ ναρκωτικών παρέχουν… βοήθεια στις τοπικές κοινότητες
Καρτέλ Ρίο ντε Τζανέιρο Youtube@TalkingTalking

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο τα καρτέλ μείωσαν τις δραστηριότητες εμπορίας ναρκωτικών - Άρχισαν να βοηθούν τις τοπικές κοινότητες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, μοιράζοντας τα απαραίτητα αγαθά.

Τα καρτέλ ναρκωτικών στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, μέσα ένα κλίμα φόβου εξαιτίας του κορονοϊού, μείωσαν τις δραστηριότητες που αφορούν την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και αποφάσισαν να βοηθήσουν τους άπορους κατοίκους εφοδιάζοντας τους, με τις απαραίτητες πρώτες ύλες.

Η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ, με 868.000 κρούσματα και 43.389 θανάτους.

Σύμφωνα με το CNN, οι έμποροι μοιράζουν φάρμακα, τρόφιμα, χρήματα αλλά και αντισηπτικά τζελ στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Μια συμμορία ναρκωτικών παραχώρησε πρόσβαση στο συνεργείο του CNN, σε μια από τις πιο απομονωμένες κοινότητες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ μίλησε στο κανάλι για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Βραζιλία.

Ο Ρονάλντο, μέλος της συμμορίας, το οποίο δεν έδωσε το πραγματικό του όνομα αφού ζήτησε ανωνυμία, είπε στην συνέντευξή του:

“Φοβόμαστε τον ιό, όχι το Μπολσονάρο. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε με ακρίβεια πόσοι έχουν πεθάνει. Τα νοσοκομεία σκοτώνουν περισσότερους από αυτούς που μένουν σπίτι και φροντίζουν μόνοι τους τον εαυτό τους.”

Όσον αφορά την ιατρική βοήθεια ο Ρονάλντο δήλωσε:

“Οι γιατροί από την κοινότητα βοηθούν τους αρρώστους εθελοντικά. Οι άνθρωποι που έχουν χρήματα μπορούν να βρουν βοήθεια, οι άποροι όμως απλώς δεν μπορούν.”

Οι ίδιοι δήλωσαν ότι προσπαθούν να επιβάλλουν τους κανόνες που αφορούν την καραντίνα στην κοινότητα, αλλά πολλές φορές αυτό δεν είναι εύκολο.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την γνώμη του για τις 2 εκατομμύρια δόσεις υδροξυχλωροκίνης που στάλθηκαν από τις ΗΠΑ στην Βραζιλία, ο Ρονάλντο απάντησε:

“Δεν νομίζω ότι η υδροξυχλωροκίνη βοηθάει. Είναι ανοησίες. Ότι έρχεται πλέον προς την Βραζιλία από το εξωτερικό είναι ήδη μολυσμένο.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα