Βραζιλία: Μέλος του Κογκρέσου κατηγορείται για τη δολοφονία του άντρα της

Βραζιλία: Μέλος του Κογκρέσου κατηγορείται για τη δολοφονία του άντρα της
Αστυνομικοί στη Βραζιλία AP

Το μέλος του Κογκρέσου, η Φλόρντελις ντε Σούζα κατηγορείται από την αστυνομία του Ρίο για τη δολοφονία του συζύγου της τον Ιούνιο του 2019.

Η Βραζιλιάνα Φλόρντελις ντε Σούζα (μέλος του Κογκρέσου) κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της, του πάστορα Άντερσον ντο Κάρμο, ο οποίος πυροβολήθηκε περισσότερες από 30 φορές στο σπίτι τους τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το reuters.com η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο δήλωσε ότι συνολικά 11 άτομα έχουν κατηγορηθεί για εμπλοκή στο έγκλημα.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της (PSD) ανέφερε σε δήλωσή του, ότι η συμμετοχή της θα ανασταλεί αμέσως, ενώ καθώς προχωρά η διαδικασία υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποβληθεί από το κόμμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η αστυνομία εξέδωσε εννέα εντάλματα σύλληψης και 14 εντάλματα έρευνας στις πόλεις του Ρίο ντε Τζανέιρο, του Νιτόρο, του Σάο Γκονσάλο και της Μπραζίλια, όπου η Σόουζα διαθέτει διαμερίσματα

Η αστυνομία τόνισε ότι το κίνητρο της Σόουζα βασίζεται «στον αγώνα για την εξουσία και την οικονομική της χειραφέτηση».

Επί του παρόντος δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης για τη Σόουζα, η οποία είναι εκλεγμένη του κόμματος και ως εκ τούτου διαθέτει κοινοβουλευτική ασυλία. Η αστυνομία είπε ότι ένα αντίγραφο της έρευνας, με αποδεικτικά στοιχεία για τις κατηγορίες, είχε σταλεί στο κατώτερο σώμα του Κογκρέσου.

Το αντίγραφο ανέφερε ότι θα μπορούσε να αφαιρεθεί από την κοινοβουλευτική της θέση, επιτρέποντας την περαιτέρω ποινική διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα