Βραζιλία: Μερικό "πάγωμα" εργασιών στο γήπεδο Arena Amazonia

Βραζιλία: Μερικό "πάγωμα" εργασιών στο γήπεδο Arena Amazonia

Τη μερική διακοπή των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου Arena Amazonia στην πόλη του Μανάους διέταξε βραζιλιάνικο δικαστήριο, μετά το θάνατο ενός εργάτη

Ένα βραζιλιάνικο δικαστήριο διέταξε την μερική στάση των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου Arena Amazonia στην πόλη του Μανάους, μετά το θάνατο ενός εργάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το Σάββατο όταν έπεσε από ύψος 35 μέτρων. Το περιστατικό αυτό έχει εγείρει τις ανησυχίες για την ασφάλεια του σταδίου εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2014 στη χώρα.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν να σταματήσουν οι εργασίες «σε όλα τα τμήματα που βρίσκονται σε ύψος» ώστε να διεξαχθούν έρευνες σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων.

"Περίπου το μεσημέρι της Κυριακής ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε απόφαση δικαστηρίου για τη μερική διακοπή των εργασιών", ανακοίνωσε η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία συμμορφώθηκε άμεσα με την απόφαση και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης επανέναρξη των εργασιών. Μέρος των εργασιών θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Ο Μαρκλουέντο ντε Μέλο Φερέιρα, 22 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ενώ είναι ο πέμπτος εργαζόμενος που χάνει τη ζωή του από την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των γηπέδων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network