Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου καταδικάζει την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου καταδικάζει την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια
AP

Ανάρτηση του Βραζιλιάνου πρώην Προέδρου για την εισβολή οπαδών του σε κυβερνητικά κτίρια. "Τα βάζει" με τον Λούλα που κατήγγειλε ότι ο λόγος του ενθάρρυνε τους εισβολείς.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, οπαδοί του οποίου εισέβαλαν χθες Κυριακή και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο Κογκρέσο, στο προεδρικό μέγαρο και στο Ανώτατο Δικαστήριο, έκρινε μέσω Twitter πως «το πλιάτσικο και οι εισβολές σε δημόσια κτίρια (...) αντίκεινται στον κανόνα» των «ειρηνικών διαδηλώσεων».

Σε άλλη ανάρτησή του στο ίδιο νήμα, ο κ. Μπολσονάρου, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, απέρριψε «τις κατηγορίες χωρίς απόδειξη» του κεντροαριστερού διαδόχου του Λούλα, που κατήγγειλε ότι ο «λόγος» του ακροδεξιού πρώην αρχηγού του κράτους «ενεθάρρυνε» τους «φασίστες βάνδαλους» να εισβάλουν στις έδρες των τριών εξουσιών.

ADVERTISING

Νωρίτερα το κόμμα του καταδίκασε την έφοδο των οπαδών κάνοντας λόγο για μια "λυπηρή ημέρα για το βραζιλιάνικο έθνος", καθώς «τα γεγονότα στην Μπραζίλια (...) είναι ντροπή για όλους μας, δεν αντιπροσωπεύουν το κόμμα μας, δεν αντιπροσωπεύουν τον (πρώην πρόεδρο) Μπολσονάρου».

«Υποστηρίζουμε τις ειρηνικές διαδηλώσεις. Οι σημερινές (χθεσινές) ενέργειες είναι ντροπή».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία
SHARE:

24Media Network