Βραζιλία: Το Υπουργείο Υγείας αγνοεί τον ΠΟΥ και συνιστά χρήση υδροξυχλωροκίνης

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρο
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρο AP

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας πράττει και πάλι του κεφαλιού της. Παρά τις αντίθετες συστάσεις του ΠΟΥ, συνιστά τη χρήση υδροξυχλωροκίνης.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι συνεχίζει να συνιστά τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του κορονοϊού, παρά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ) να αναστείλει προσωρινά τις κλινικές δοκιμές με το σκεύασμα αυτό για προληπτικούς λόγους.

«Παραμένουμε πολύ ήρεμοι και γαλήνιοι — και δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση» των συστάσεων που έγιναν, διαβεβαίωσε η Μάιρα Πινιέιρου, στέλεχος του υπουργείου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μπραζίλια. 

Έπειτα από την έντονη πίεση που άσκησε ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, της χώρας που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας στη Λατινική Αμερική, έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έγγραφο το οποίο συνιστούσε τη χρήση της χλωροκίνης και της υδροξυχλωροκίνης σε ήπιες περιπτώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, παρά την έλλειψη πειστικών τεκμηρίων για την αποτελεσματικότητα τους. 

Η απόφαση πυροδότησε θύελλα επικρίσεων από πλευράς της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας. Ο ΠΟΫ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι αναστέλλει «προσωρινά» τις κλινικές δοκιμές με την υδροξυχλωροκίνη που γίνονταν σε συνεργασία με εταίρους του σε διάφορες χώρες, για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network