Βρετανία: Αστυνομικός τιμωρήθηκε επειδή χτύπησε αγελάδα με το υπηρεσιακό του όχημά

Διαβάζεται σε 2'
Βρετανική αστυνομία. Εικόνα αρχείου
Βρετανική αστυνομία. Εικόνα αρχείου Istock

Σάλος προκλήθηκε μετά από βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media και δείχνει έναν αστυνομικό να χτυπάει με το υπηρεσιακό του όχημα μια αγελάδα που είχε διαφύγει και τριγυρνούσε σε συνοικία της νότιας Αγγλίας.

Ένας αστυνομικός στη νότια Αγγλία, ο οποίος επιχείρησε να σταματήσει μια αγελάδα, που είχε διαφύγει, πέφτοντας πάνω της με το υπηρεσιακό όχημά του, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ισχυρή αγανάκτηση μέχρι και στον υπουργό Εσωτερικών, τιμωρήθηκε, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή (16/6) η αστυνομία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, αφού η αστυνομία του Σάρεϊ δέχθηκε κλήσεις για μια αγελάδα η οποία είχε εμφανισθεί σε συνοικία της μικρής πόλης Στέινς-επί-του-Τάμεση.

Σε εικόνες, οι οποίες έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, φαίνεται ένα όχημα της αστυνομίας να χτυπάει δύο φορές το ζώο, το οποίο καταλήγει με το κεφάλι και το πάνω μέρος του σώματος εγκλωβισμένα κάτω από το όχημα.

Η σκηνή αυτή προκάλεσε κύμα επικρίσεων σε βάρος των δυνάμεων της τάξης και ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι αντέδρασε μάλιστα στο X.

«Δεν βλέπω καμιά εύλογη ανάγκη για τέτοια δράση. Ζήτησα να δοθούν επειγόντως πλήρεις εξηγήσεις», ανέφερε.

Σήμερα η αστυνομία ανακοίνωσε πως διαβίβασε την υπόθεση στην υπηρεσία που ελέγχει τις αστυνομικές δυνάμεις και πως «απομάκρυνε από το πεδίο» τον εν λόγω αστυνομικό εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας.

«Έχω πλήρη συνείδηση της αναστάτωσης που προκάλεσε η διαχείριση εκ μέρους μας αυτού του επεισοδίου και θα βεβαιωθώ πως θα αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής και σε βάθος έρευνας», δήλωσε επίσης ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Σάρεϊ Νεβ Κεμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Χθες, Σάββατο, η αστυνομία εξήγησε πως, έπειτα από άκαρπες απόπειρες να συλληφθεί η αγελάδα και λαμβάνοντας υπόψη «την ασφάλεια του κοινού», «ελήφθη η απόφαση να την σταματήσουμε χρησιμοποιώντας ένα όχημα».

Η αγελάδα, η οποία είναι ηλικίας δέκα μηνών και φέρει το όνομα «Beau Lucy», τραυματίσθηκε κυρίως σε ένα πόδι. Εξετάσθηκε από κτηνίατρο και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της. Αυτός ο τελευταίος δήλωσε στο πρακτορείο PA πως η Beau Lucy «πάει καλύτερα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα