Πόλεμος στην Ουκρανία: Δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον AP

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος πάνω από 100 προσώπων και οντοτήτων από τη Ρωσία, αφότου η Μόσχα εξαπέλυσε μια επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

«Συνολικά, θα επιβάλουμε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε βάρος περισσότερων από 100 νέων οντοτήτων και προσώπων πέραν των εκατοντάδων άλλων που έχουν ήδη ανακοινωθεί», είπε ο Τζόνσον σε βουλευτές.

«Αυτό περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους κατασκευαστές που στηρίζουν τη μηχανή του πολέμου του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν. Επιπλέον, απαγορεύουμε την Aeroflot από τη Βρετανία».

Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είπε ότι οι ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Λονδίνου, στο πλαίσιο των κυρώσεων.

«Θα συνεχίσουμε βήμα-βήμα για να αποκόψουμε τη ρωσική οικονομία. Σε κάθε εθνικό forum θα καταδικάζουμε αυτή τη σφαγή στην Ουκρανία», προσέθεσε και τόνισε ότι παρόμοια μέτρα θα επιβληθούν και στη Λευκορωσία.

Τέλος, μιλώντας για τον Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για έναν «αιματοβαμμένο επιτιθέμενο που πιστεύει στην αυτοκρατορική κατάκτηση», ενώ είπε ότι ο Πούτιν ήταν «πάντα αποφασισμένος να επιτεθεί στον γείτονά του, ό,τι κι αν κάναμε».

Συζητείται, επίσης, όπως είπε ο Τζόνσον να αποκοπεί η Ρωσία από το σύστημα Swift.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα