Βρετανία: Εισέβαλαν με μπούρκες σε κοσμηματοπωλείο

Βρετανία: Εισέβαλαν με μπούρκες σε κοσμηματοπωλείο
© KHALID SAMATA

Οι δύο από τους έξι δράστες συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο γνωστό πολυκατάστημα Selfridges της Όξφορντ Στριτ, του μεγαλύτερου εμπορικού δρόμου του Λονδίνου

Η βρετανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών οι οποίοι, ντυμένοι με μπούρκες και οπλισμένοι με τσεκούρια, εισέβαλαν σε ένα πολυκατάστημα στο κεντρικό Λονδίνο για να κλέψουν ρολόγια πολυτελείας.

Οι δύο από τους έξι δράστες συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο γνωστό πολυκατάστημα Selfridges της Όξφορντ Στριτ, του μεγαλύτερου εμπορικού δρόμου του Λονδίνου. Οι δύο ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν με ένα παπάκι αλλά έπεσαν και ακινητοποιήθηκαν από τους περαστικούς οι οποίοι στη συνέχεια τους παρέδωσαν στην αστυνομία. Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκαν σκορπισμένα πολλά ρολόγια.

Ο ένας από τους συλληφθέντες παραμένει υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο καθώς έχει χτυπήσει στο πόδι από την πτώση με το μηχανάκι.

Οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες και φορούσαν μπούρκες. Αφού έσπασαν τις προθήκες των ρολογιών και των κοσμημάτων με τα τσεκούρια, άρπαξαν ό,τι μπορούσαν και προσπάθησαν να διαφύγουν με μηχανάκια που οδηγούσαν συνεργοί τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αξία των ρολογιών που κλάπηκαν.

"Ήταν μια θρασύτατη ληστεία που φαίνεται ότι την είχαν σχεδιάσει πολύ καλά. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς" δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Άντι Νόις της Σκότλαντ Γιαρντ. Σημείωσε ότι την ώρα της ληστείας, γύρω στις 20:30 της Πέμπτης, στο κατάστημα υπήρχαν ελάχιστοι πελάτες.

Η αστυνομία ευχαρίστησε τους περαστικούς που επενέβησαν και συνέλαβαν τους δύο υπόπτους και έκανε έκκληση να εμφανιστούν τυχόν μάρτυρες που με τις καταθέσεις τους θα βοηθήσουν στη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών.

Πηγή φωτό: Dailymail

SHARE:

24Media Network