Βρετανία: Google και Oracle έκλεισαν τους υπολογιστές λόγω του καύσωνα

Βρετανία: Google και Oracle έκλεισαν τους υπολογιστές λόγω του καύσωνα
Τα γραφεία της Google στο Λονδίνο Getty Images

Google και Oracle αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα συστήματα ψύξης στα data centers τους στο Λονδίνο, γεγονός που έκανε τους εργαζομένους να απενεργοποιήσουν τους υπολογιστές τους.

Οι θερμοκρασίες-ρεκόρ που καταγράφηκαν στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα δεν έπληξαν μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τις… μηχανές.

Η Google και η Oracle αντιμετώπισαν σημαντικά πρόβλημα με τα συστήματα ψύξης στα data centers τους στο Λονδίνο, γεγονός που έκανε τους εργαζομένους να κλείσουν τους υπολογιστές τους.

Όπως μεταδίδει το BBC, τόσο η Google όσο και η Oracle ανακοίνωσαν ότι την Τρίτη αντιμετώπισαν προβλήματα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τα οποία επιλύθηκαν την επόμενη ημέρα. Σημειώνεται ότι στα data centers παράγεται τόσο μεγάλη θερμότητα που η ψύξη είναι απαραίτητη.

Η Oracle ανέφερε: «Έπειτα από ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στη νότια περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, δύο μονάδες ψύξης παρουσίασαν βλάβη, όταν απαιτήθηκε να λειτουργήσουν πάνω από τα όρια του σχεδιασμού τους».

«Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία στο data center, γεγονός που προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας κάποιων συστημάτων, ως μέτρο προστασίας», συμπλήρωσε η εταιρεία.

Εν μέσω του σφοδρού καύσωνα, η υπερθέρμανση έπληξε και το κέντρο δεδομένων του Google Cloud στο Λονδίνο. Η εταιρεία ανέφερε ότι «υπήρξε μια βλάβη που σχετίζεται με την ψύξη σε ένα από τα κτίριά μας».

Προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιάς σε μηχανήματα και μια εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας, η εταιρεία ανέφερε ότι απενεργοποίησε κάποια από αυτά. Το πρόβλημα και σε αυτή την περίπτωση επιδιορθώθηκε άμεσα και η εταιρεία ανέφερε ότι επηρεάστηκε «μικρός αριθμός» πελατών της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα