Βρετανία: Ηχητικό ντοκουμέντο “καίει” την Λιζ Τρας – Τα υποτιμητικά σχόλια για τους εργαζόμενους

Βρετανία: Ηχητικό ντοκουμέντο “καίει” την Λιζ Τρας – Τα υποτιμητικά σχόλια για τους εργαζόμενους
Λιζ Τρας AP

Ηχητικό ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο, η Λιζ Τρας χαρακτηρίζει ουσιαστικά "τεμπέληδες" τους Βρετανούς, ενδεχομένως φέρνει νέα τροπή στην πολιτική "κούρσα" για την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το μέχρι σήμερα φαβορί για την πρωθυπουργία της Βρετανίας στη θέση του Μπόρις Τζόνσον, Λιζ Τρας, φαίνεται να έρχεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας ενός ηχητικού ντοκουμέντο, στο οποίο μιλά απαξιωτικά για τους βρετανούς εργαζόμενους.

Ειδικότερα, στο απόσπασμα που δημοσίευσε ο Guardian, η καταγραφή του οποίου έγινε την περίοδο που η ίδια ήταν το Νο2 του υπουργείου Οικονομικών, η Λις Τρας ακούγεται να λέει για τους εργαζόμενους ότι πρέπει να κάνουν “περισσότερη σκληρή δουλειά”.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο άφηνε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει διάθεση για αλλαγή της εργασιακής κουλτούρας, με σκοπό η χώρα να γίνει πιο ευημερούμενη.

“Οι Βρετανοί εργαζόμενοι παράγουν λιγότερα ανά ώρα από ό,τι.. και αυτό είναι ένας συνδυασμός δεξιοτήτων και εφαρμογών. Αν κοιτάξετε την παραγωγικότητα, είναι πολύ, πολύ διαφορετική στο Λονδίνο από την υπόλοιπη χώρα. Αλλά βασικά αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Ουσιαστικά είναι εν μέρει θέμα νοοτροπίας και συμπεριφοράς, νομίζω. Είναι η εργασιακή κουλτούρα, βασικά. Αν πάτε στην Κίνα είναι αρκετά διαφορετικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω”, ακούγεται να λέει η Λιζ Τρας.

Ενώ καταλήγει: “Στη Βρετανία υπάρχει ένα μικρό θέμα σχετικά με την επιθυμία για εύκολες απαντήσεις. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου σχετικά με τις εκλογές και ό,τι προηγήθηκε και το δημοψήφισμα. Λέμε ότι όλη η Ευρώπη είναι αυτή που προκαλεί αυτά τα τεράστια προβλήματα… όλοι αυτοί οι μετανάστες προκαλούν αυτά τα προβλήματα. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να συμβεί είναι περισσότερο… περισσότερο σπρώξιμο. Δεν είναι ένα δημοφιλές μήνυμα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα