Βρετανία: Καταγράφηκε η πιο ζεστή παραμονή Χριστουγέννων από το 1997

Διαβάζεται σε 2'
Βρετανία: Καταγράφηκε η πιο ζεστή παραμονή Χριστουγέννων από το 1997
Χριστούγεννα στο Λονδίνο AP Photo Alberto Pezzali

Η πιο ζεστή παραμονή Χριστουγέννων από το 1997 καταγράφηκε στη Μεγάλη Βρετανία, με το θερμόμετρο στο Χίθροου να αγγίζει τους 15,3 βαθμούς.

Ιδιαίτερα ζεστή για τα δεδομένα της Μεγάλης Βρετανίας αποδείχθηκε η φετινή παραμονή Χριστουγέννων καθώς, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία, ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί από το 1997.

Οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 15,3 βαθμούς Κελσίου στο Χίθροου, στο δυτικό Λονδίνο και στο Σίπενχαμ στο Σλάου, σύμφωνα με ανακοίνωσητου  Met Office.

Κάποιοι προέβλεπαν ότι τη φετινή παραμονή θα “έσπαγε” το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 1931, όταν το θερμόμετρο έδειξε 15,5 βαθμούς στο Aberdeen και στο Banff της Σκωτίας.

Αλλά ο ασυνήθιστα ήπιος καιρός θέτει τις βάσεις για την πιο καυτή ημέρα των Χριστουγέννων από το 2016.

«Οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν σήμερα (ανήμερα)», είπε ο μετεωρολόγος του Met Office Dan Stroud στο πρακτορείο ειδήσεων PA. «Υπάρχει μια ελαφρά πτωτική τάση στις θερμοκρασίες για την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά εξακολουθούμε να περιμένουμε ότι θα είναι άνετα πάνω από το μέσο όρο».

Και πρόσθεσε: «Κοιτάμε στους 13 και στους 14 βαθμούς Κελσίου αύριο, πιθανώς κοιτάμε την πιο ζεστή ημέρα των Χριστουγέννων από το 2016, όταν φτάσαμε στους 15,1 βαθμούς Κελσίου».

Σύμφωνα με το BBC, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη Βρετανία ανήμερα των Χριστουγέννων ήταν 15,6 βαθμοί το 1920 στο Ντέβον. Το ρεκόρ για την πιο ζεστή ημέρα των Χριστουγέννων στη Σκωτία είναι 15,1 C, το οποίο επιτεύχθηκε στο Dyce το 2011, καθώς και στο Urquhart, το Ross και το Cromarty το 2016.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα