Βρετανία για Ελλάδα: Τα κουνούπια και οι φωτιές σε ταξιδιωτική οδηγία

Τουρίστες στην Ακρόπολη
Τουρίστες στην Ακρόπολη EUROKINISSI

Να ενημερώνονται για τις φωτιές, τα κουνούπια και να ενημερώνονται για τις απεργίες ζητά από τους πολίτες της που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Συστάσεις στους Βρετανούς τουρίστες που πρόκειται να επισκεφτούν τη χώρα μας δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε και στην οποία τους ζητά να προσέχουν τα κουνούπια και να ενημερώνονται για τον κίνδυνο πυρκαγιάς. 

Η οδηγία ενημερώνει ακόμη τους τουρίστες ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς από τις 7 Απριλίου ελέγχονται τα διαβατήρια όλων των Ευρωπαίων πολιτών που ταξιδεύουν από και προς χώρες εκτός της ζώνης Σένγκεν και την Βρετανία. 

Το υπουργείο επισημαίνει επιπλέον ότι στη χώρα μας γίνονται τακτικά απεργίες κάποιες φορές με ειδοποίηση την τελευταία στιγμή, που προκαλούν προβλήματα στις συγκοινωνίες. Καλεί τους τουρίστες να ενημερώνονται για τον καιρό που πολλές φορές εκδηλώνει ακραία φαινόμενα, ανάμεσα τους και πυρκαγιές. 

ADVERTISING

«Υπήρξε ένας αριθμός υποθέσεων του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα το 2018. Θα πρέπει να σκεφτείτε μέτρα προστασίας προκειμένου να μειώσετε την έκθεση στα κουνούπια. Για παράδειγμα να χρησιμοποιείτε απωθητικό κουνουπιών όταν βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους και να κλείνετε τις πόρτες και τα παράθυρα ή να χρησιμοποιείται σήτες», γράφει η ταξιδιωτική οδηγία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Τουρισμός
SHARE:

24Media Network