Βρετανία: Οι Εργατικοί δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το Brexit

A pro-remain supporter of Britain staying in the EU, wears an EU flag mask whilst taking part in a protest to coincide with politicians returning to work after the summer recess, outside the Houses of Parliament in London, Tuesday, Sept. 5, 2017. Britain's chief Brexit negotiator will face questions from lawmakers returning from summer recess Tuesday as the government plans to "intensify" talks with the European Union. (AP Photo/Matt Dunham)
A pro-remain supporter of Britain staying in the EU, wears an EU flag mask whilst taking part in a protest to coincide with politicians returning to work after the summer recess, outside the Houses of Parliament in London, Tuesday, Sept. 5, 2017. Britain's chief Brexit negotiator will face questions from lawmakers returning from summer recess Tuesday as the government plans to "intensify" talks with the European Union. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Την πρόθεσή τους να μη ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το Brexit γνωστοποίησαν οι Εργατικοί στη Βρετανία, ζητώντας τροποποιήσεις από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι

Οι Εργατικοί, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο διακόπτονται οι δεσμοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός και αν τροποποιηθεί έτσι ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι υπουργοί να αναλάβουν εξουσίες που κανονικά ανήκουν στο κοινοβούλιο.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα αρχίσει να συζητά το νομοσχέδιο αποχώρησης από την ΕΕ την Πέμπτη και θα προχωρήσει σε ψηφοφορία την Δευτέρα. Θεωρείται ένα κρίσιμο τεστ για τη δυνατότητα των Συντηρητικών της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να διατηρήσουν την πλειοψηφία, με την υποστήριξη του μικρού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.

"Το Εργατικό Κόμμα σέβεται πλήρως τη δημοκρατική απόφαση αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση (...) και στηρίζει ένα Brexit που θα δίνει προτεραιότητα στις θέσεις εργασίας, με πλήρη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά χωρίς δασμούς" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.

"Όμως ως δημοκράτες δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο που, αν δεν τροποποιηθεί, θα επιτρέπει στους υπουργούς της κυβέρνησης να αρπάζουν εξουσίες από το κοινοβούλιο για να περικόπτουν τα εργασιακά δικαιώματα των ανθρώπων και να περιορίζουν την προστασία των καταναλωτών και του περιβάλλοντος", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network