Βρετανία: Ολοκληρώθηκε το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Διαβάζεται σε 2'
Στιγμιότυπο από το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Στιγμιότυπο από το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Jonathan Brady/Pool via AP

Πάνω από 330 άτομα βρέθηκαν σήμερα στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο κάστρο του Ουίνδσορ, με οικοδεσπότισσα τη βασίλισσα Καμίλα.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του στις 10 Ιανουαρίου του 2023.

Στην επιμνημόσυνη δέηση που οργάνωσε η βρετανική βασιλική οικογένεια οικοδεσπότισα ήταν τελικά η βασίλισσα Καμίλα, αφού ο βασιλιάς Κάρολος, δεύτερος ξάδερφος του εκλιπόντος και στενός του φίλος, δεν παρέστη, όπως αναμενόταν, καθώς συνεχίζει την θεραπεία του για τον καρκίνο.

Συνολικά οι καλεσμένοι ήταν περίπου 330 και από αυτούς περίπου 80 ήταν μέλη βασιλικών οικογενειών απ’ όλο τον κόσμο.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο παρεκκλήσι ήταν ο πρίγκιπας Παύλος με την οικογένειά του ενώ ακολούθησαν και τα άλλα τέσσερα παιδιά του πρώην βασιλιά της Ελλάδας. Οι τέσσερις τους διάβασαν σε αγγλική μετάφραση την Ιθάκη του Καβάφη ενώ ο Παύλος ένα εδάφιο από την Αγία Γραφή.

Μεταξύ των επισήμων που παραβρέθηκαν ήταν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με την σύζυγό του Λετίθια, η βασίλισσα Σοφία, αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αλλά και ο σύζυγός της βασιλιάς Χουάν Κάρολος. Τελευταία έφτασε η σύζυγός του Άννα Μαρία την οποία συνόδευε η οικοδεσπότισα βασίλισσα Καμίλα.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τελικά δεν παρεβρέθηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αν και αναμενόταν καθώς ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν ήταν μόνο νονός του αλλά είχαν και εξαιρετικές σχέσεις. Το θέμα ήδη κάνει τίτλους στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης με τους δημοσιογράφους να αναρωτιούνται αν συμβαίνει κάτι σοβαρό με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ακολούθησε δεξίωση στο κάστρο του Ουίνσδορ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα