Βρετανία: Παιδιά μιμούνται βίαιες σκηνές του Squid Game – Οδηγίες στους γονείς

Βρετανία: Παιδιά μιμούνται βίαιες σκηνές του Squid Game – Οδηγίες στους γονείς
Η δημοφιλής σειρά του Netflix Youngkyu Park/Netflix vía AP

Έντονη ανησυχία μετά από αναφορές για περιστατικά όπου τα παιδιά αντιγράφουν τις βίαιες προκλήσεις της δημοφιλούς σειράς του Netflix.

Τοπικό συμβούλιο στη νότια Αγγλία συμβούλεψε τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τη δημοφιλή σειρά του Netflix Squid Game, μετά από αναφορές για παιδιά ηλικίας μόλις έξι ετών που αντιγράφουν τις βίαιες προκλήσεις του.

Στο κεντρικό Bedfordshire, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών της περιοχής καλώντας τους “να είναι σε εγρήγορση αφού άκουσαν αναφορές ότι παιδιά και νέοι αντιγράφουν βίαια παιχνίδια της νέας σειράς του Netflix Squid Game”.

Η σειρά δείχνει χρεωμένους διαγωνιζόμενους να παίζουν παιχνίδια κυνηγώντας χρηματικό έπαθλο, οι οποίοι σκοτώνονται όταν χάσουν.

Αν και πολλά από τα παιχνίδια που εμφανίζονται στη σειρά απαιτούν εξειδικευμένα όπλα και εξοπλισμό, μερικά από αυτά είναι βίαιες εκδοχές κλασικών παιδικών παιχνιδιών, που μπορούν εύκολα να παίξουν τα παιδιά.

Πολλά παιδιά δεν παρακολουθούν τη σειρά αλλά την ξέρουν μέσω viral προκλήσεων στο TikTok, όπου οι χρήστες δημοσιεύουν τις δικές τους εκδοχές παιχνιδιών.

Ορισμένες αναφορές λένε ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν σωματική βία στην παιδική χαρά για να “τιμωρήσουν” τους ηττημένους, μιμούμενοι την ποινή του παιχνιδιού που θέλει τον ηττημένο να πεθαίνει, όπως αναφέρει ο Guardian. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το “κόκκινο φως – πράσινο φως” – γνωστό και ως “αγάλματα” στο Ηνωμένο Βασίλειο (αγαλματάκια ακούνητα στην Ελλάδα) – στο οποίο οι παίκτες προσπαθούν να φτάσουν σε μια γραμμή τερματισμού ενώ ένας δίνει το σύνθημα με γυρισμένη την πλάτη. Οι παίκτες πρέπει να παγώνουν επιτόπου κάθε φορά που η κούκλα γυρίζει.

Αυτό το μήνα ένα σχολείο στο Βέλγιο είπε ότι τα παιδιά χτυπούσαν εκείνους που κουνήθηκαν αντί να τους πυροβολήσουν, όπως στο Squid Game.

Υπήρξαν επίσης προειδοποιήσεις για το παιχνίδι με κηρήθρα, το οποίο απαιτεί από τους παίκτες να κόψουν ένα από τα τέσσερα σχήματα σε ένα λεπτό δίσκο με κηρήθρα χρησιμοποιώντας βελόνα χωρίς να σπάσουν το σχήμα. Αυτό έγινε δημοφιλές στο TikTok, προκαλώντας φόβους ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να καούν με καραμελωμένη ζάχαρη εάν προσπαθήσουν να φτιάξουν την κηρήθρα τα ίδια.

Το email του συμβουλίου του Central Bedfordshire έλεγε: “Υπήρξαν πρόσφατα ορισμένες αναφορές σχετικά με τα παιδιά και τους νέους που έπαιζαν το Squid Game ενώ ήταν στο σχολείο”. Το Squid Game προβάλλεται επίσης σε άλλες πλατφόρμες όπως το YouTube και το TikTok, και δεδομένης της δημοτικότητας των παιχνιδιών στη σειρά, προγραμματιστές έχουν δημιουργήσει διάφορα μίνι-παιχνίδια βασισμένα στο Squid Game στο Roblox και σε άλλες πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών.

“Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα ότι τα παιδιά δεν πρέπει να παρακολουθούν το παιχνίδι καλαμαριών, η παράσταση είναι αρκετά γραφική με πολύ βίαιο περιεχόμενο”.

Τα σχολεία έχουν στείλει παρόμοιες προειδοποιήσεις στους γονείς. Ο Γκάρεθ Νίκολς, από το δημοτικό σερ Φράνσις Χιλ στο Λίνκολν, είπε ότι “μια μικρή ομάδα μαθητών εντός σχολείου, ηλικίας περίπου έξι ετών” συζητούσαν για τη σειρά και αναπαριστούσαν κάποιες σκηνές.

Ο Νίκολς είπε ότι ο δάσκαλος της τάξης “επικοινώνησε αμέσως με τους γονείς για να τους ενημερώσει”, ανέφερε το BBC.

Και πρόσθεσε: “[Ο δάσκαλος] συμβούλεψε επίσης τους γονείς να ελέγξουν τις ρυθμίσεις στις συσκευές τους, καθώς οι μαθητές ενδέχεται να έχουν πρόσβαση και να δουν αυτήν τη σειρά χωρίς τη γνώση των γονιών τους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα