Βρετανία: Προειδοποιήσεις για πλημύρες εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων

Βρετανία: Προειδοποιήσεις για πλημύρες εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων
Βροχή στο Λονδίνο 2021 Alberto Pezzali/AP Photo

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία οι κεντρικές και ανατολικές περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο, ενώ η νεροποντή έχει προκαλέσει ήδη προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο Λονδίνο.

Σοβαρές προειδοποιήσεις έχουν εκδώσει οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Βρετανίας για πιθανές πλημμύρες οι οποίες αναμένεται να πλήξουν κυρίως τα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Αγγλίας, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian, πολλά οχήματα αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα στην κυκλοφορία, ακόμα και στην Tower Bridge στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ το Met Office εξέδωσε “κίτρινη” καιρική προειδοποίηση ότι οι έντονες βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις μεταφορές και να προκαλέσουν και άλλα προβλήματα σε περιοχές της Αγγλίας.

Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ακόμα και διακοπή των σιδηροδρομικών μετακινήσεων είναι μεταξύ άλλων τα προβλήματα που πρόκειται να σημειωθούν στη Βρετανία, κυρίως από την περιοχή του Λονδίνου έως το Χάρτλπουλ και στα βορειοανατολικά.

Συγκεκριμένα, στο έκτατο δελτίο καιρού προβλεπόταν έως και 25 χιλιοστά βροχής, ενώ σε ορισμένες περιοχές η βροχή θα έφτανε ακόμα και τα 40 χιλιοστά μέσα σε λίγες μόνο ώρες, καθώς οι νεροποντές κινήθηκαν προς τα βορειοανατολικά, συνοδευόμενεςαπό βροντές.

Η έντονη βροχόπτωση αναμένεται να μειωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα