Βρετανία - Πρόταση μομφής: Μετωπική Μέι - Κόρμπιν στο κοινοβούλιο πριν την ψηφοφορία

Κόρμπιν εναντίον Μέι στο βρετανικό Κοινοβούλιο
Κόρμπιν εναντίον Μέι στο βρετανικό Κοινοβούλιο AP

Καταστροφική χαρακτήρισε η βρετανίδα πρωθυπουργός μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες την ημέρα ψήφισης της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο επικεφαλής των Eργατικών.

Η προσφυγή στις κάλπες θα ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η Βρετανία στην παρούσα στιγμή, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι το Brexit θα καθυστερούσε, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στην ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι Εργατικοί.

Η Μέι εμφανίστηκε βέβαιη ότι η κυβέρνησή της θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, μολονότι η Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ απορρίφθηκε χθες με συντριπτική πλειοψηφία από τους βουλευτές.

ADVERTISING

"Πιστεύω ότι (οι εκλογές) είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα βάθαιναν τον διχασμό την ώρα που χρειαζόμαστε ενότητα, θα έφερναν χάος ενώ χρειαζόμαστε απόλυτη βεβαιότητα και θα έφερναν καθυστέρηση ενώ πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός", τόνισε η πρωθυπουργός.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε είναι ότι "είναι μακρύς ο δρόμος" μέχρι να επανενωθεί η χώρα, μετά το διχαστικό δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, ζητώντας από τους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνησή της, στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, ώστε να ολοκληρώσει το έργο της.

"Ζούμε μια ιστορική στιγμή μετά το δημοψήφισμα που δίχασε τον λαό μας. Χρειάζεται οπωσδήποτε να επανενώσουμε τη χώρα και η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας", είπε η πρωθυπουργός στην ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, μία ημέρα μετά την απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ.

"Αλλά δεν πιστεύω ότι η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών είναι ο τρόπος για να γίνει αυτό, ούτε πιστεύω ότι θα γίνει από μια κυβέρνηση" με επικεφαλής τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, πρόσθεσε.

Κόρμπιν: Η Μέι επικεφαλής μιας "κυβέρνησης Ζόμπι"

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι επικεφαλής μιας "κυβέρνησης ζόμπι", δήλωσε από τη μεριά του ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ίδιος χθες.

Ο Κόρμπιν επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προκηρύξει νέες βουλευτικές εκλογές αφού απορρίφθηκε η Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με συντριπτική πλειοψηφία, στη χθεσινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

"Αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει νόμους από το κοινοβούλιο, πρέπει να προσφύγει στο λαό για να λάβει νέα εντολή", είπε στους βουλευτές. "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση ζόμπι", πρόσθεσε, εννοώντας ότι είναι ανίκανη και αδρανής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit: Το ευρωκοινοβούλιο τραβά το αυτί της Βρετανίας - "Αποφασίστε επιτέλους"

Brexit: Σε θολά νερά η Βρετανία - Πιέσεις για παράταση εξόδου

Κώστας Μελάς για Brexit: Η οικονομική αβεβαιότητα θα επηρέαζε και την Ελλάδα

Η Μέρκελ δίνει και άλλο χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία

SHARE:

24Media Network