Βρετανία: Σταθερά μπροστά το ‘ναι’ στην παραμονή στην ΕΕ

default image

«Το Brexit θα ισοδυναμούσε με αυτοακρωτηριασμό», προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών Τζόρτζ Όσμπορν που ενός της ημέρας θα παρουσιάσει έκθεση για τα πλεονεκτήματα του "ναι"

Το στρατόπεδο του «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί το προβάδισμα των 7 ποσοστιαίων μονάδων εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, αν και περισσότεροι ψηφοφόροι εμφανίζονται αναποφάσιστοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης ComRes που δημοσιεύονται σήμερα στο ταμπλόιντ The Sun.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, το 45% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ του Brexit.

Αυτό σημαίνει ότι το στρατόπεδο του «ναι» παρέμεινε στο επίπεδο του περασμένου μήνα , όμως το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξήθηκε στο 17%, έναντι 11% στην αντίστοιχη δημοσκόπηση ComRes.

Οικονομικά στοιχεία υπέρ του “ναι” παρουσιάζει ο Όσμπορν

 

Στηριζόμενος σε έκθεση του υπουργείου του, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα «θα αποδυναμωνόταν οικονομικά για πάντα», εάν αποχωρούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και το ΑΕΠ της θα υποχωρούσε κατά 6% μέχρι το 2030.

Ο Τζορτζ Όσμπορν θα παρουσιάσει εντός της ημέρας λεπτομερή έκθεση 200 σελίδων του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών για το κόστος και τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ. «Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: για την βρετανική οικονομία και τα νοικοκυριά, η έξοδος από την ΕΕ θα ισοδυναμούσε με αυτοακρωτηριασμό…Θα υπήρχαν λιγότερες εμπορικές συναλλαγές, λιγότερες επενδύσεις και λιγότερη επιχειρηματικότητα», προειδοποίησε ο Όσμπορν μεγάλος υπέρμαχος, μαζί με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα