Βρετανία: Τέσσερις νεκροί από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου

Βρετανία: Τέσσερις νεκροί από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου

Οι νεκροί είναι Αμερικανοί στρατιώτες - Άγνωστη μέχρι στιγμής η αιτία της πτώσης, στο βόρειο Νόρφολκ

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν  στην ανατολική Αγγλία όταν συνετρίβη ελικόπτερο, στην παράκτια περιοχή του Νόρφολκ όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Το ελικόπτερο ήταν στρατιωτικού τύπου Sikorsky HH-60 Pave Hawk και ανήκε στην αεροπορική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών που εδρεύει στη γειτονική περιοχή του Σάφολκ.

Ήδη ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης μιλώντας στην ιστοσελίδα της RAF (Royal Air Force) ανέφερε ότι «εξετάζεται ένα περιστατικό» που αφορά στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο συμμετείχε σε μια αποστολή ρουτίνας στην ευρύτερη περιοχή. Όπως αναφέρθηκε το ελικόπτερο εκτελούσε νυχτερινή άσκηση όπου το σενάριο αφορούσε τον απεγκλωβισμό στρατιωτών από εχθρικό έδαφος κατά τη διάρκεια πολέμου.

Αρχικά αναφέρθηκε ότι το ελικόπτερο συνετρίβη στη θάλασσα αλλά λίγοι αργότερα η αστυνομία που απέκλεισε μια περιοχή σε ακτίνα 400 μέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο έπεσε σε ξηρά «στον τομέα Κλέι και υπάρχουν τέσσερις νεκροί όλοι μέλη του πληρώματος του στρατιωτικού ελικοπτέρου».

Είναι άγνωστο αν το ελικόπτερο συνετρίβη εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν Βρετανία με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network