WSJ: Η Meta ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας απολύσεις εντός της εβδομάδας

WSJ: Η Meta ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας απολύσεις εντός της εβδομάδας
Meta AP

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η θυγατρική του Facebook, "Meta" ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας απολύσεις, που θα ξεκινήσει από αυτή την εβδομάδα, που θα επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους.

Στα χνάρια του Έλον Μασκ φαίνεται πως βαδίζει επικίνδυνα και η Meta καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εταιρεία φέρεται να ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας απολύσεις.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, που επικαλούνται πληροφορίες ατόμων με γνώση επί του ζητήματος, οι επερχόμενες απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν χιλιάδες υπαλλήλους, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται την Τετάρτη (09/11).

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πήγες, οι υπεύθυνοι της μητρικής εταιρείας της Facebook, κάλεσαν τους υπαλλήλους να ακυρώσουν τα μη απαραίτητα ταξίδια που είχαν προγραμματίσει για αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς, σε περίπτωση που οι απολύσεις προχωρήσουν, θα είναι οι πρώτες μειώσεις προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν στην 18χρονη ιστορία της εταιρείας.

Η Meta τον Οκτώβριο προέβλεψε ένα αδύναμο τρίμηνο διακοπών και σημαντικά μεγαλύτερο κόστος το επόμενο έτος, εξαλείφοντας περίπου 67 δισεκατομμύρια δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της Meta, προσθέτοντας στα περισσότερα από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία που έχει ήδη χαθεί φέτος.

Η απογοητευτική προοπτική έρχεται καθώς η Meta αντιμετωπίζει την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, τον ανταγωνισμό από την TikTok, τις αλλαγές απορρήτου από την Apple (AAPL.O) , τις ανησυχίες για τεράστιες δαπάνες για το μετασύστημα και τη διαρκώς παρούσα απειλή ρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα