Το ζεύγος Τραμπ απροειδοποίητα στο Ιράκ με το Air Force One

Το ζεύγος Τραμπ απροειδοποίητα στο Ιράκ με το Air Force One
Ο πρόεδρος Τραμπ και η Μελάνια στο Ιράκ, επισκέπτονται αμερικανικά στρατεύματα AP

Απροειδοποίητα και υπό άκρα μυστικότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ πετάει με το Air Force One πάνω από την Ευρώπη προκαλώντας μυστήριο. Η απάντηση στην αιφνίδια επίσκεψή του.

Αναστάτωση στα διεθνή ΜΜΕ προκάλεσαν σήμερα το μεσημέρι φωτογραφίες στις οποίες εικονιζόταν το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ να πετά πάνω από την Ευρώπη χωρίς να έχει ανακοινωθεί πτήση και προορισμός.

Τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ που είναι δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και η επίσημη κυβέρνηση, δεν είχαν ανακοινώσει ταξίδι εντός των εορτών.

Οι διαδικτυακές αναφορές τόνιζαν πως το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε από τη βάση Άντριους και εντοπίστηκε πάνω από το Γιορκσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας.

Τελικά, όπως έγραψε το BBC σε έκτακτη ενημέρωση, Τραμπ και Μελάνια αποφάσισαν να επισκεφθούν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ σε μια κίνηση-έκπληξη για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Λίγο μετά τις 21.30 ώρα Ελλάδας, κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες του ζεύγους με στρατιώτες.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ και η πρώτη Κυρία Μελάνια, επισκέπτονται αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ AP

Όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Λευκός Οίκος: “Ο πρόεδρος Τραμπ και η Πρώτη Κυρία ταξίδεψαν στο Ιράκ αργά τα Χριστούγεννα το βράδυ για να συναντηθούν με τους στρατιώτες και την ηγεσία για να τους ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες τους, τις επιτυχίες, τις θυσίες τους και να τους ευχηθούν ευτυχισμένα Χριστούγεννα”.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επισκέπτεται αμερικανικά στρατεύματα σε εμπόλεμη ζώνη στη θητεία του. Κατά την επίσκεψή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απηύθυνε χαιρετισμό προς τους ενόπλους, ενώ εκείνοι των υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα σε κλίμα συγκίνησης.

Το ζεύγος Τραμπ απροειδοποίητα στο Ιράκ AP

Το ζεύγος Τραμπ απροειδοποίητα στο Ιράκ AP

Το ζεύγος Τραμπ απροειδοποίητα στο Ιράκ AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα