Ξεκινά η μεγάλη διεθνής αεροπορική άσκηση 'Ηνίοχος 2018' - Ανάρτηση του Τζέφρι Πάιατ

Ξεκινά η μεγάλη διεθνής αεροπορική άσκηση 'Ηνίοχος 2018' - Ανάρτηση του Τζέφρι Πάιατ

Οι Αμερικανοί συνεκπαιδεύονται με τους κορυφαίους πιλότους του ΝΑΤΟ στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ - Η εκπαίδευση γίνεται στην Ανδραβίδα - Ανάρτηση στο Twitter από τον Αμερικανό Πρέσβη

Αεροσκάφη και πληρώματα από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Μ.Βρετανία, την Ιταλία και την Κύπρο θα συμμετέχουν στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση "Ηνίοχος 2018", η κύρια φάση της οποίας αρχίζει στις 12 Μαρτίου και θα διαρκέσει ως τις 23 του μήνα.

Μάλιστα, για την άσκηση έκανε ανάρτηση στο Twitter και ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Η άσκηση περιλαμβάνει επιχειρήσεις καταστολής αεράμυνας, προσβολής αεροδρομίων, προσβολής ειδικών στόχων/ αεροπορικής απομόνωσης, προσβολής στόχων επιφανείας, προστασίας αεροσκαφών υποστήριξης και αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης.

Η Ελλάδα συμμετέχει με αεροσκάφη F-16, F-4, M-2000 και EMB-145H AEW&C. Οι ΗΠΑ συμμετέχουν με μαχητικά F-15, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με Mirage 2000-9, η Μ. Βρετανία με Eurofighter Typhoon FGR4, η Ιταλία με Tornado και η Κύπρος με ελικόπτερο AW-139.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, "δεδομένου του υψηλού επιπέδου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της ικανότητάς μας να διεξάγουμε ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν πληθώρα οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο μιας από της μεγαλύτερης περιοχής ασκήσεων στην Ευρώπη, η άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ" φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στον Μεσογειακό χώρο, και παρέχει στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής".

Σημειώνεται πως η αμερικανική συμμετοχή περιλαμβάνει 14 μαχητικά F-15E Strike Eagle και 300 άτομα προσωπικό υποστήριξης, που κατέφθασαν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα

SHARE:

24Media Network