Άρχισε να μιλάει ο Παντσέρι – Οι αποκαλύψεις για χαρτοσακούλες με λεφτά που “καίνε” τον Ταραμπέλα

Άρχισε να μιλάει ο Παντσέρι – Οι αποκαλύψεις για χαρτοσακούλες με λεφτά που “καίνε” τον Ταραμπέλα
Πιερ Αντόνιο Παντσέρι Marc Dossman/European Parliament via AP

Λαλίστατος ο Αντόνιο Παντσέρι μετά το μνημόνιο που υπέγραψε με τις βελγικές αρχές καθώς σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώνει ανακριτές και Δικαιοσύνη για την υπόθεση Qatargate.

Ξεκίνησε να “δίνει” πρόσωπα και να μοιράζεται “αποκαλυπτικές” πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν να χυθεί φως στην έρευνα γύρω από την υπόθεση Qatargate ένας εκ των βασικών κατηγορούμενων για το σκάνδαλο διαφθοράς του ΕΚ, ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι.

Μετά την υπογραφή της λεγόμενης “συμφωνία μεταμέλειας” για την εμβάθυνση της συνεργασίας του με τις αρχές, ο “νεομετανοημένος” Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βελγικής Le Soir, κατηγορεί αναλυτικά τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα (PS) ότι συνήθιζε να δίνει χρήματα στον Ταραμπέλα “σε διάφορα μέρη” και “σε χάρτινες σακούλες”.

“Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες”, είπε κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Σύμφωνα με τον Παντσέρι, ήταν ο ίδιος που προσφέρθηκε να πληρώσει τον Βέλγο: “Όταν έγινε μια συνάντηση με τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο Τζόρτζι και εγώ τον ρωτήσαμε εάν συμφωνούσε να υπερασπιστεί ορισμένες θέσεις και αν ήθελε να έχει διάφορα δώρα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι υπέγραψε τη λεγόμενη “συμφωνία μεταμέλειας” για την εμβάθυνση της συνεργασίας του με τις αρχές, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία, βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα άρθρα αυτά αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση. Σύμφωνα με το μνημόνιο, δεσμεύεται να μοιραστεί λεπτομέρειες όπως:

  • ο τρόπος λειτουργίας,
  • τοι οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη,
  • οι οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν,
  • τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη,
  • η συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν

Σήμερα η ψηφοφορία για την αντικατάσταση της Εύας Καϊλή

Στη 1 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης (18/01) σε μυστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή του νέου αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου μετά την καθαίρεση της Εύας Καϊλή, με τη Le Soir να αναφέρει πως αντικαταστάτης της θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Μαρκ Άνχελ του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος του Λουξεμβούργου.

Η ψηφοφορία είναι μυστική και η εκλογή απαιτεί απλή πλειοψηφία, ενώ η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έληξε χθες, Τρίτη (17/1) στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας

Τι σημαίνει για την Εύα Καϊλή η συμφωνία Παντσέρι

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή είχε πιεστεί αρκετά τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να ομολογήσει. Ωστόσο, δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας δεν είναι εύκολο υπογραφεί ακόμη ένα ανάλογο μνημόνιο όπως αυτό του Παντσέρι με τις βελγικές αρχές επομένως μάλλον «καίγονται» τόσο η ίδια, όσο και ο σύντροφός της και συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μένει να φανεί αν θα συνεχίσει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή ότι δηλαδή είναι αθώα και πως για όλα έφταιγε ο σύντροφός της και ο Αντόνιο Παντσέρι.

Η Εύα Καϊλή θα παραστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου την Πέμπτη (19/1) προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραταθεί η προφυλάκισή της ή αν θα αποφυλακιστεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα