Χιλή: Έξαρση των λεηλασιών και επεισοδίων – Τρεις ακόμα νεκροί

Χιλή: Έξαρση των λεηλασιών και επεισοδίων – Τρεις ακόμα νεκροί
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Χιλή AP

"Φουντώνει" ξανά η λαϊκή αγανάκτηση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τη λίστα των νεκρών να μεγαλώνει.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από ασφυξία σε ένα σούπερ μάρκετ την Παρασκευή στη Χιλή, όπου η κοινωνική αγανάκτηση κι η βίαια εκδήλωσή της εξακολουθεί να συνταράσσει τη χώρα, πάνω από τρεις μήνες μετά την έξαρση της λαϊκής αγανάκτησης για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Πρόκειται για τον τρίτο νεκρό σε ισάριθμες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας της Πέμπτης, μία ομάδα ταραξιών κατέστρεψε και λεηλάτησε ένα σούπερ μάρκετ στο προάστιο Σαν Ραμόν, μία λαϊκή ζώνη στα νότια της μείζονος πρωτευούσης του Σαντιάγο. Οι πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό ενός άνδρα, ενώ κατόρθωσαν να σώσουν από τις φλόγες άλλα δύο πρόσωπα.

Πρόκειται «για έναν άνδρα 30-40 ετών» και ως αιτία θανάτου του θεωρείται «η ασφυξία από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, ανακοίνωσε σήμερα το σώμα στα τοπικά μέσα.

Άλλο ένα σούπερ μάρκετ λεηλατήθηκε επίσης σε επεισόδια, ενώ η αστυνομία προέβη σε 16 συλλήψεις, με τις πυρκαγιές στα οδοφράγματα να είναι ορατά σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας.

Τα βίαια επεισόδια κι οι λεηλασίες γνωρίζουν μια νέα έξαρση, έπειτα από αρκετές εβδομάδες σχετικού κατευνασμού των πνευμάτων με τις κινητοποιήσεις να είχαν περιορισθεί σε απλές διαδηλώσεις και πορείες, που συχνά εκτροχιάζονταν σε κάποιες αψιμαχίες, κάθε Παρασκευή στο κέντρο του Σαντιάγο.

Περίπου 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της κρίσης στη Χιλή, ενώ πολλές χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματισθεί, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά, από τις επιχειρήσεις καταστολής των διαδηλώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα