Yougov: Νικητής ο Μπάιντεν στο πρώτο debate

Yougov: Νικητής ο Μπάιντεν στο πρώτο debate
Προεδρικό debate των ΗΠΑ AP

Το debate μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε μία χαώδη αψημαχία που δεν κατάφερε να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν καίρια εθνικά θέματα. Ωστόσο, ακόμα και σε ένα debate χαμηλού επιπέδου, υπάρχει νικητής.

Το πρώτο Προεδρικό debate, ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος). Πρόκειται για μία αψημαχία γεμάτη προσβολές εκατέρωθεν, όπου τα πολιτκά επιχειρήματα και ο ψύχραιμος διάλογος απουσιάζαν. Το θέαμα ήταν αντιπροσωπευτικό του πως έχει διαμορφωθεί η πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι πολίτες κλήθηκαν, να διαλέξουν ανάμεσα στους δύο υποψηφίους μετά το πέρας του debate και η δημοσκόπηση ενός έγκυρου φορέα βγάζει ως νικητή της βραδιάς -και των εκλογών– τον Δημοκρατικό Υποψήφιο.

Σύμφωνα με το Yougov, το 48% των ψηφοφόρων θεωρούν νικητή του debate τον Μπάιντεν, έναντι 41% που υποστηρίζουν πως κέρδισε ο Τραμπ.

Ανεξαρτήτως Προδερικού debate, οι δημοσκοπήσεις “κλειδώνουν” τον Δημοκρατικό υποψήφιο ως νικητή των εκλογών.

Εκλεκτορικό Σώμα:

Μπάιντεν 350 έδρες / Τραμπ 188 έδρες

Λαϊκή Ψήφος:

Μπάιντεν 53% / Τραμπ 44,9%

Πολλοί έκαναν λόγο για το χειρότερο προεδρικό debate στην ιστορία.

Αυτό αποτυπώνεται και μέσω των δημοσκοπήσεων που έθεσαν την ερώτηση: “Πώς νιώθετε για το Προεδρικό debate;” , αφότου τελείωσε. Τα αποτελέσματα δείχνουν την έντονη δυσαρέσκεια του κοινού – ένιωσαν “ενόχληση” κατά 69%, ενώ “διασκέδασαν” κατά 31%.

Είναι αμφίβολο, ωστόσο, αν η τηλεμαχία των δύο υποψήφιων Προέδρων κατάφερε να αλλάξει γνώμη στους δυνητικούς τους ψηφοφόρους, εφόσον μόνο το 6% όσων παρακολούθησαν το debate είπαν ότι ο λόγος που θα το δουν είναι για να καταλήξουν που θα δώσουν την ψήφο τους. Η συντριπτική πλειοψηφία παρακολούθησε το debate, προκειμένου να δει πως θα τα πάει ο αγαπημένος τους υποψήφιος.

Όσον αφορά το καυτό θέμα της “φοροδιαφυγής” του Αμερικανού Προέδρου, οι Ρεπουμπλικανοί υποστηρικτές, δημοσκοπικά, δεν δείχνουν ενοχλημένοι, καθώς το 81% δεν κρίνει αναγκαίο να δημοσιεύσει ο Τραμπ τα φορολογικά του στοιχεία. Όσο παράδοξο και να μοιάζει, το 45% του δείγματος των Αμερικανών δεν θεωρούν απαραίτητη την διαφάνεια των φορολογικών του Προέδρου. Επομένως, όσο αισιόδοξες και να είναι οι δημοσκοπήσεις για τους Δημοκρατικούς, ένας Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος που πλήρωσε μόλις 750 δολάρια σε φόρους, συνεχίζει να απολαμβάνει αμείωτης στήριξης.

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα