Υπάρχουν κι αυτοί που αντιπαθούν το Pokemon Go

default image

Ανακοίνωση στην είσοδο πολυκατοικίας που "προειδοποιεί" τους πάικτες του Pokemon Go και τα... ζωάκια τους να μείνουν έξω από την ιδιοκτησία

“Αυτή είναι μια ιδιόκτητη αυλή, αποκλειστικά για τους ενοίκους του κτιρίου και ΟΧΙ για κυνήγι Pokemon” σημειώνει στην πρώτη του φράση η ανακοίνωση που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Όπως φαίνεται, ιδιοκτήτης κτιρίου – κατά πάσα πιθανότητα στην Αμερική – απηύδησε με το κυνήγι των μικρών “τεράτων” και φρόντισε να το κοινοποιήσει σε κάθε επίδοξο παίκτη του Pokemon Go. “Get A Life (αποκτήστε ζωή) και μείνετε έξω από την αυλή μου” συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Μάλιστα στη εκτυπωμένη σε Α4 ανακοίνωση, ο έξαλλος ιδιοκτήτης κατακεραυνώνει τα εκατομμύρια των παικτών και τη φρενίτιδα σε όλο τον κόσμο για το virtual reality παιχνίδι, που εισάγει το “φανταστικό” στον πραγματικό κόσμο. “Όλο αυτό το κυνήγι Pokemon είναι με διαφορά το πιο ηλίθιο πράγμα που έχω δει ποτέ μου και έχω ζήσει να δω πολλά” αναφέρει και φτιάχνει μια λίστα με ανείπωτες “βλακείες” που έχει υπομείνει στο παρελθόν, όπως η προεδρεία του Τζορτζ Μπους του νεότερου, όλες οι σεζόν της σειράς CSI: Miami και ο χορός Μακαρένα.

Το περιστατικό έρχεται την ίδια ημέρα που άνδρας άνοιξε πυρ σε βάρος δύο εφήβων που έπαιζαν το παιχνίδι κοντά στο σπίτι του μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Πριν από μερικές ημέρες, οι Αρχές του Μουσείου Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ απηύθυναν έκκληση προς τους απανταχού παίκτες του νέου παιχνιδιού  Pokemon Go, να μην παίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον χώρο. Εκπρόσωπος του εν λόγου μουσείου στην Ουάσινγκτον χαρακτήρισε άκρως ανάρμοστο να κυνηγάει κανείς pokemon μέσα στο χώρο μνήμης για τα θύματα του Ναζισμού. Ανάλογη προειδοποίηση εξέδωσε και το Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον (Arlington National Cemetery). “Δεν είναι πρέπον να παίζονται τέτοια παιχνίδια σε ιερά εδάφη”, τονίζουν οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου.

Το παιχνίδι είναι τελευταίας γενιάς και οι χρήστες δε θα είναι καθηλωμένοι απλά κοιτάζοντας μια οθόνη αλλά θα κυκλοφορούν έξω στις πόλεις χρησιμοποιώντας πραγματικούς χάρτες και διαδρομές προκειμένου να πέσουν πάνω σε κάποιο pokemon ώστε να το αιχμαλωτίσουν ή σε κάποιο φίλο για να αναμετρηθούν. Το παιχνίδι εκτυλίσσεται λοιπόν με εξερεύνηση του πραγματικού κόσμου μέσω της κάμερας του κινητού. Το ειδικό λογισμικό θα εμφανίζει από μόνο του στην κάμερα, το pokemon, και τότε η πραγματική δράση θα ξεκινά.

ΠΗΓΗ INDEPENDENT

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα