ΥΠΕΞ Ιταλίας για Ουκρανία: Η ΕΕ συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις

ΥΠΕΞ Ιταλίας για Ουκρανία: Η ΕΕ συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις

Η ΕΕ συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις, λέει η ΥΠΕΞ της Ιταλίας Μπονίνο. Αντικρουόμενες πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων (Pics+Vid)

Το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησε σήμερα να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων και του παγώματος των οικονομικών πόρων σε ευρωπαϊκές δικαιοδοσίες, σε βάρος των προσώπων τα οποία ευθύνονται για τη βία στην Ουκρανία, όπως δήλωσε η Ιταλίδα ΥΠΕΞ Έμμα Μπονίνο.

Μιλώντας κατά την έξοδό της από την έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες η Μπονίνο δήλωσε ότι η θέση αυτή ελήφθη από κοινού και με τον Γάλλο, το Γερμανό και τον Πολωνό υπουργό—οι τρεις τους, ο Λοράν Φαμπιούς, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι βρίσκονται στο Κίεβο, όπου διαπραγματεύονται με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και την αντιπολίτευση.

«Η εφαρμογή της απόφασης θα προχωρήσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, μέσα στις επόμενες ώρες», τόνισε η Μπονίνο, σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν «την απαγόρευση έκδοσης βίζας και το πάγωμα των πόρων σε βάρος αυτών οι οποίοι διέπραξαν βίαιες ενέργειες», όπως τόνισε η Μπονίνο στους δημοσιογράφους.

ΥΠΕΞ Ιταλίας για Ουκρανία: Η ΕΕ συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις

Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και η υπηρεσία Υγείας του δήμου του Κιέβου έκαναν σήμερα λόγο για ένα συνολικό αριθμό 67 νεκρών, παρά το ότι η αντιπολίτευση έκανε λόγο για 60 νεκρούς μόνον σήμερα.

Η υπηρεσία υγείας του Δήμου του Κιέβου ανέφερε ότι οι 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις 06:00 σήμερα.

Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 13 νεκρούς αστυνομικούς αυτήν την εβδομάδα και τρεις σήμερα.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε προ ολίγου ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 100, επικαλούμενο και αυτό πηγές της αντιπολίτευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ukraine death toll rises as violence rocks Kiev

SHARE:

24Media Network