Ειδική υπηρεσία για τους νεοναζί

Ειδική υπηρεσία για τους νεοναζί

Εθνική υπηρεσία για τον εντοπισμό νεοναζί δημιουργεί η Γερμανία. Η νέα υπηρεσία θα βελτιώσει την ανταλλαγή πληροφοριών. Τα περιστατικά που οδήγησαν στην απόφαση

Τη δημιουργία εθνικής υπηρεσίας ώστε να βελτιωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών, για να εντοπίζονται ευκολότερα και πιο γρήγορα οι πυρήνες νεοναζί , ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

 Η υπηρεσία ιδρύθηκε κυρίως λόγω της έντονης κριτικής που ασκήθηκε στην αστυνομία αφότου έγινε γνωστή η δράση της τριμελούς οργάνωσης "Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ" (NSU).

Η οργάνωση φέρεται να έχει δολοφονήσει εννέα μετανάστες και μία αστυνομικό, από το 2000 έως το 2007.

Η υπηρεσία που ονομάζεται Κοινό Κέντρο Αντικατασκοπίας κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού ή GAR, θα απασχολεί αρχικά 130-140 εργαζόμενους.

Όπως γίνεται γνωστό, οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα αποσπαστούν από την εθνική υπηρεσία αντικατασκοπίας και την ομοσπονδιακή αστυνομία, ενώ θα υπάρχουν αρχηγεία στην Κολωνία και στη Βόννη.

Σύμφωνα με το Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, προτεραιότητα της νέας υπηρεσίας θα είναι να εντοπίσει πως λειτουργούσε το NSU.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νοίκιαζε σπίτια για νεοναζί δολοφόνους

SHARE:

24Media Network