Υπό κράτηση το δεξί χέρι του Σαρκοζί, Κλοντ Γκεάν

Υπό κράτηση το δεξί χέρι του Σαρκοζί, Κλοντ Γκεάν

Ο Κλοντ Γκεάν, ο άνθρωπος που θεωρείτο το δεξί χέρι του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ετέθη υπό κράτηση για να ανακριθεί στο πλαίσιο μιας έρευνας για κατάχρηση δημοσίου χρήματος όταν υπηρετούσε στο υπουργείο Εσωτερικών

Υπό κράτηση τέθηκε ο Κλοντ Γκεάν πλαίσιο μιας έρευνας για κατάχρηση δημοσίου χρήματος όταν υπηρετούσε στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Ο Γκεάν ήταν υπουργός Εσωτερικών από το 2002 ώς το 2011 και  τέθηκε υπό έρευνα τον Ιούνιο, αφού η αστυνομία βρήκε αποδεικτικά στοιχεία για διάφορες πληρωμές σε μετρητά αξίας περίπου 20.000 ευρώ σε μια έρευνα στο σπίτι του.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι πήρε τα χρήματα αυτά από ένα ταμείο που υπήρχε για να πληρώνονται πληροφοριοδότες της Αστυνομίας και για να χρηματοδοτούνται επιχειρήσεις παρακολούθησης, την περίοδο που ο Σαρκοζί ήταν υπουργός Εσωτερικών, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 2007.

Ωστόσο, ο Γκεάν αφέθηκε ελεύθερος μετά το μεσημέρι, ενώ ως το απόγευμα ο Γκεάν ανακρινόταν τελώντας ακόμη υπό κράτηση, όπως ανέφεραν συγκλίνουσες δικαστικές πηγές.

Ο Σαρκοζί απηλλάγη τον Οκτώβριο μετά το πέρας μιας έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες ότι είχε χειραγωγήσει τη γηραιά πλουσιότερη Γαλλίδα προκειμένου να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία το 2007, γεγονός που ήρε ένα εμπόδιο για την επιστροφή του στο γαλλικό πολιτικό προσκήνιο.

Πηγή: lefigaro.fr

SHARE:

24Media Network