Υπογραφή εγγράφου ανακοίνωσε ο Τραμπ

Υπογραφή εγγράφου ανακοίνωσε ο Τραμπ
Οι δύο ηγέτες μπροστά σε δημοσιογράφους, μετά το γεύμα εργασίας AP

"Το έγγραφο θα αποτυπώνει την πρόοδο των συνομιλιών", δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο CNN

Την υπογραφή εγγράφου, χωρίς όμως να διευκρινίσει περί τίνος πρόκειται ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά το γεύμα εργασίας των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.  Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN πως το έγγραφο θα αποτυπώνει την πρόοδο των συνομιλιών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, περπατώντας πλάι πλάι με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε πως η συνάντηση πήγε “καλύτερα από ό,τι θα μπορούσε κανείς να περιμένει”.

Τραμπ σε φωτογράφους: “Να μας βγάλετε ωραίους και αδύνατους”

Νωρίτερα, με 20 λεπτά καθυστέρηση κάθισαν στο τραπέζι του γεύματος εργασίας Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν για την τελευταία φάση της ιστορικής συνόδου κορυφής ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας. Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Κιμ να καθίσει, πριν απευθυνθεί αστειευόμενος στους φωτογράφους και τους ζητήσει να τους φωτογραφίσουν έτσι, ώστε να φαίνονται “ωραίοι και αδύνατοι”.

Το μοναδικό επίσημο προγραμματισμένο γεγονός για την συνέχεια είναι η συνάντηση του Τραμπ με δημοσιογράφους στις 16:00(τοπική ώρα), καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει για την Βόρεια Κορέα στις 14:00.

Κιμ: Ο κόσμος θα νομίζει ότι είναι επιστημονική φαντασία

“O κόσμος θα νομίζει ότι είναι επιστημονική φαντασία”, φέρεται να είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν νωρίτερα, μετά την κατ’ιδίαν συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ και κατά τον κοινό τους περίπατο στο ξενοδοχείο, πριν την έναρξη των διμερών διαπραγματεύσεων με τα επιτελεία τους.

“Πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη θα νομίζουν πως πρόκειται για […]κάποιο είδος φαντασίας… από ταινία επιστημονικής φαντασίας”, φέρεται να είπε ο Κιμ.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης στην έναρξη των διμερών διαπραγματεύσεων αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες:

“Θα υπάρξουν προκλήσεις, αλλά είμαι , έτοιμος (ή διατεθειμένος-δεν ήταν σαφής η λέξη που χρησιμοποίησε), να προχωρήσουμε”, είπε στην αμερικανική αντιπροσωπεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα