Ύποπτος για διαφθορά ο πρόεδρος της China Telecom

Ύποπτος για διαφθορά ο πρόεδρος της China Telecom

Οι κινεζικές αρχές κατά της διαφθοράς διεξάγουν, σύμφωνα με το BBC, έρευνες σε βάρος του προέδρου της China Telecom, που είναι ύποπτος για σοβαρή παραβίαση

Ο πρόεδρος μιας εκ των μεγαλύτερων κρατικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην Κίνας, της China Telecom, αποτελεί αντικείμενο έρευνας της αρμόδιας αρχής της χώρας κατά της διαφθοράς, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο Τσανγκ Σιαομπίνγκ είναι «ύποπτος σοβαρής πειθαρχικής παραβίασης» σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Πειθαρχικής Επιτροπής στην ιστοσελίδα της.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες ότι το υψηλόβαθμο στέλεχος αγνοείται. Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά προβεβλημένων διοικητικών στελεχών που εμπλέκονται στις προσπάθειες του Πεκίνου να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για καταπολέμηση της διαφθοράς, οι αρχές διενήργησαν το 2014 έρευνες για περισσότερους από 70 υψηλόβαθμους αξιωματούχους κρατικών εταιριών.

Δεν έχουν δοθεί πολλές λεπτομέρειες για την έρευνα σχετικά με τον Τσανγκ, ωστόσο η ανακοίνωση αναφέρει τη θέση του ως πρώην προέδρου της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της χώρας, της China Unicom. Ο 58χρονος έγινε πρόεδρος στην China Telecom τον Αύγουστο. Νωρίτερα φέτος, υπήρξαν αναφορές ότι η κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο τηλεπικοινωνιακών κολοσσών.

Οι κυβερνητικές έρευνες σε μεγάλες επιχειρήσεις έχουν εξαπλωθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Γκούο Γκουανγκτσάγνκ, πρόεδρος ενός εκ των μεγαλύτερων ιδιωτικών ομίλων της Κίνας, της Fosun International, επίσης αναφέρθηκε ως αγνοούμενος, κάτι που οδήγησε τελικά την εταιρεία στο να ανακοινώσει ότι βοηθούσε σε έρευνα της αστυνομίας. Ο ίδιος επανεμφανίστηκε δημοσίως λίγες μέρες αργότερα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network